GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για τα πυρηνικά

Χρήστος Ευαγγέλου Στις 12 Αυγούστου, ο Χαντί Ματάρ, μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι, τον συγγραφέα του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι», που το 19...


Χρήστος Ευαγγέλου

Στις 12 Αυγούστου, ο Χαντί Ματάρ, μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι, τον συγγραφέα του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι», που το 1989 είχε προσελκύσει την οργή του Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο οποίος τον είχε καταδικάσει σε θάνατο με έναν φετφά που τον κυνηγούσε για χρόνια.

Είναι άγνωστο αν ο δράστης γνώριζε ότι ο φετφάς μπορεί να ίσχυε ακόμα και να είχε αυξηθεί το ποσό της επικήρυξης, αλλά η αξίωση της κυβέρνησης του Ιράν κατά του Ρούσντι είχε ακυρωθεί το 1998 από τον Ιρανό πρόεδρο Μοχάμαντ Χαταμί.

Κατά τύχη, φυσικά, την ίδια μέρα, οι New York Times δημοσίευσαν ένα μακροσκελές άρθρο που εναντιώνεται σθεναρά στο Ιράν.

Το άρθρο υποστήριζε ότι υπό την ηγεσία του Αγιατολάχ Χαμενεΐ, ο αντιαμερικανισμός κατέχει κεντρική θέση στη στρατηγική του Ιράν.

Πράγματι, λίγες χώρες έχουν ξοδέψει μεγαλύτερο ποσοστό του περιορισμένου πολιτικού και οικονομικού τους κεφαλαίου προσπαθώντας να ....

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα: geoeurope.org



.