GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

''Σβήνουν'' τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας οι Ουκρανοί! Ξεσκίζουν τις ρωσικές σημαίες- Αποσύρεται από το Χάρκοβο ο ρωσικός στρατός (Βίντεο)

Βρετανοί: Οι Ρώσοι έχουν αποδυναμωθεί! Επίθεση ουκρανικού Drone εναντίον ρωσικού τανκ T-80 (Βίντεο)- WSJ: Το Κίεβο ζήτησε από τις ΗΠΑ επι...


Βρετανοί: Οι Ρώσοι έχουν αποδυναμωθεί! Επίθεση ουκρανικού Drone εναντίον ρωσικού τανκ T-80 (Βίντεο)- WSJ: Το Κίεβο ζήτησε από τις ΗΠΑ επιθετικούς πυραύλους

Ο ρωσικός στρατός χάνει τουλάχιστον ένα τάγμα την ημέρα, καθώς η διπλή ουκρανική αντεπίθεση “σβήνει” τα εδαφικά κέρδη της Μόσχας στην ανατολική και νότια Ουκρανία.

Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει εκατοντάδες θανάτους και δεκάδες καταστροφές οχημάτων ημερησίως: ολέθριες απώλειες για τη Ρωσία, αφού ο στρατός της μόλις και μετά βίας συντηρούσε κάτι περισσότρα από 100 τάγματα στην Ουκρανία, προτού ξεκινήσει η αντεπίθεση των Ουκρανών στον νότο στις 30 Αυγούστου και στα ανατολικά της χώρας οκτώ ημέρες μετά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Στρατηγός Marchenko στο Suspilny , από τις 12 Σεπτεμβρίου, η γραμμή του μετώπου στη νότια Ουκρανία έχει προχωρήσει 12 χιλιόμετρα από την έναρξη της αντεπίθεσης . Περισσότερα από 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών στο νότο έχουν ανακαταληφθεί, 13 οικισμοί έχουν απελευθερωθεί.

"Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 1.800 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί, δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί.

Περισσότερα από 120 άρματα μάχης, περισσότερα από 130 συστήματα πυροβολικού, περισσότερα από 20 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης έχουν καταστραφεί'',  δήλωσε ο Ντμίτρι Μαρτσένκο.

Δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν στοιχεία ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί που διοικούν την κατεύθυνση στην Χερσώνα έχει πέσει το ηθικό τους.  

''Από όσο γνωρίζουμε, τους δόθηκε εντολή να μην ανοίξουν πυρ, αλλά να διαπραγματευτούν με τον ουκρανικό στρατό και να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα'', είπε ο Μαρτσένκο.

Βρετανοί: Οι Ρώσοι έχουν αποδυναμωθεί!

Τμήματα των ρωσικών στρατευμάτων που αποσύρθηκαν από την περιοχή του Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα ανήκαν στην 1η Στρατιά Αρμάτων Φρουρών, η οποία υπάγεται στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, αυτό αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους στρατούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος ξεχώρισε για την άμυνα της Μόσχας και προοριζόταν να διεξάγει αντεπιθέσεις σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ.

Αυτός ο σχηματισμός υπέστη μεγάλες απώλειες στην αρχική φάση της εισβολής και δεν αναδιοργανώθηκε πλήρως μέχρι την ουκρανική αντεπίθεση στο Χάρκοβο.

"Επειδή αυτοί και άλλοι σχηματισμοί της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας έχουν υποβαθμιστεί σοβαρά, οι συμβατικές δυνάμεις της Ρωσίας που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν το ΝΑΤΟ έχουν αποδυναμωθεί σοβαρά. Θα χρειαστούν πιθανώς χρόνια στη Ρωσία για να αποκαταστήσει αυτό το δυναμικό", προβλέπει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

WSJ: Το Κίεβο ζήτησε από τις ΗΠΑ επιθετικούς πυραύλους

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας απέστειλε αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την προμήθεια νέων τύπων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των βαλλιστικών πυραύλων εδάφους-εδάφους ATACMS (Army Tactical Missile System) με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal , επικαλούμενη σχετικό έγγραφο, το Κίεβο έχει ζητήσει δεκάδες διαφορετικούς τύπους όπλων και πυρομαχικών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη «συνέχιση της επίθεσης» το 2023. 

Η ουκρανική λίστα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει δύο χιλιάδες πυραύλους για συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) HIMARS και αντιπλοϊκούς πυραύλους «Harpoon».

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προμήθευσαν κρυφά στο Κίεβο βλήματα M982 Excalibur υψηλής ακρίβειας 155 χιλιοστών.

Σκίζουν τις ρωσικές σημαίες 

Μετά την ανακατάληψη των εδαφών οι Ουκρανοί σκίζουν τις ρωσικές σημαίες.

Δείτε το βίντεο 

Επίθεση ουκρανικού Drone εναντίον ρωσικού τανκ T-80


πηγη