GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ν.Πέσκοφ: «Αν έχουμε θετική ψήφο στα δημοψηφίσματα κάθε χτύπημα θα είναι χτύπημα σε ρώσικο έδαφος»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι η Μόσχα θέλει η διαπραγματευτική διαδικασία με την Ουκραν...


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι η Μόσχα θέλει η διαπραγματευτική διαδικασία με την Ουκρανία να επιτύχει τους στόχους της, αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει προϋποθέσεις για την επανέναρξή της.

«Με μια θετική απόφαση στα δημοψηφίσματα στο Ντονμπάς, θα ακολουθούσαν οι ενέργειες του κοινοβουλίου και του προέδρου της Ρωσίας, θα υπογραφούν έγγραφα, όλα θα ήταν άμεσα», είπε.

Για μια πιθανή επίθεση σε εδάφη δημοψηφίσματος από το Κίεβο, ο Πεσκόφ εξήγησε ότι «σε περίπτωση ένταξης, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ισχύει για αυτά και τότε θα εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει».

Η ρωσική Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενδέχεται να θέσει προς συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου νομοσχέδια που ενσωματώνουν τα απελευθερωμένα εδάφη στη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή.

Το τηλεγράφημα του TASS αναμετέδωσε το Reuters.

Η Μόσχα ξεκίνησε χθες Παρασκευή (23/9) τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, προκαλώντας την καταδίκη από το Κίεβο και την Δύση, που απέρριψαν τις ψηφοφορίες ως απάτη και δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη.

πηγη