GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τζόρτζια Μελόνι: Εάν πέσει η Ουκρανία, ο μεγάλος νικητής θα είναι η Κίνα – Αλλάζει η παγκόσμια τάξη

Όσοι είναι πιο αδύναμοι στη Δύση, δηλαδή στην Ευρώπη, κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από την κινεζική επιρροή, προειδοποίησε η υποψήφια πρωθ...


Όσοι είναι πιο αδύναμοι στη Δύση, δηλαδή στην Ευρώπη, κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από την κινεζική επιρροή, προειδοποίησε η υποψήφια πρωθυπουργός της Ιταλίας

Η Giorgia Meloni, η οποία αναμένεται να ηγηθεί της νέας ιταλικής κυβέρνησης με δύο κόμματα, που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές (25/9) προειδοποίησε την Κυριακή (4/9) για τον κίνδυνο που ενέχει τα δυτικά κράτη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αποκαλώντας την «κορυφή του παγόβουνου» σε έναν αγώνα επιρροής.
Εάν η Ουκρανία πέσει και η Δύση χαθεί, ο μεγάλος νικητής δεν θα είναι η Ρωσία του Putin, αλλά η Κίνα του Xi Jinping, είπε σε επιχειρηματική διάσκεψη η Meloni, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας.
«Και όσοι είναι πιο αδύναμοι στη Δύση, δηλαδή στην Ευρώπη, κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από την κινεζική επιρροή.
Άρα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη», πρόσθεσε στο φόρουμ Ambrosetti στη βόρεια Ιταλία.
Η Ρωσία προσπάθησε να ενισχύσει τους δεσμούς με την Κίνα του προέδρου Xi μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

Η Meloni ηγείται του μεγαλύτερου κόμματος σε μια συμμαχία με το Κόμμα της Lega και το Forza Italia του Silvio Berlusconi που βρίσκεται σε τροχιά σαφής νίκη στις ιταλικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου, καθιστώντας την, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σύγκρουσης που στοχεύει στην αναμόρφωση της παγκόσμιας τάξης», είπε.

Ο ηγέτης της Lega Matteo Salvini είπε στην ίδια διάσκεψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θωρακίσει τους ανθρώπους σε χώρες όπως η Ιταλία που υπέφεραν από τις οικονομικές παρενέργειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
«Ας συνεχίσουμε να τιμωρούμε τον επιτιθέμενο, αλλά ας προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας», είπε.
«Επειδή η νίκη στις εκλογές και η κληρονομιά μιας χώρας γονατισμένης δεν θα ήταν πολύ ικανοποιητική», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr