GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν! Διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, καίνε και καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους (Εικόνες- Βίντεο)

Βράζει η οργή στο Ιράν μετά τον θάνατο της Αμινί - Οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν, καίνε τις μαντίλες και κόβουν τα μαλλιά τους Δεν λένε να κοπά...



Βράζει η οργή στο Ιράν μετά τον θάνατο της Αμινί - Οι γυναίκες ξεσηκώθηκαν, καίνε τις μαντίλες και κόβουν τα μαλλιά τους

Δεν λένε να κοπάσουν οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί, της 22χρονης γυναίκας, η οποία συνελήφθη από την "αστυνομία ηθών" της χώρας για απρεπή ενδυμασία και πέθανε τρεις μέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Τεχεράνης.
Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρία άτομα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αν και πηγές στο διαδίκτυο ανεβάζουν τον αριθμό σε πέντε νεκρούς.
Το σημαντικό είναι πως μεγάλη μερίδα των πολιτών πιστεύει ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τη πολιτοφυλακή Μπασίτζ, η οποία είναι υπεύθυνη για την επιβολή του αυστηρού ισλαμικού κώδικα ενδυμασίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι διαδηλώσεις, στις οποίες πρωτοστατούν οι γυναίκες, είναι οι πιο σοβαρές που έχουν σημειωθεί στο Ιράν εδώ και πολλά χρόνια. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν διαδηλωτές να ορμούν σε αστυνομικούς που προσπαθούν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η οργή για τον θάνατο της Αμινί δεν βρίσκει όμως διέξοδο μόνο στους δρόμους, αλλά και στα social media, όπου πολλές Ιρανές - και όχι μόνο - γυναίκες ποστάρουν βίντεο που τις δείχνει αμίλητες να κόβουν τα μαλλιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίες για τις συνθήκες καταπίεσης στη χώρα.

Πρωτοφανείς σκηνές - Οι άνθρωποι χτυπούν τα χέρια τους και φωνάζουν «Θάνατος στον δικτάτορα».

Έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια 

Αντιστέκονται στον έλεγχο και στην κακοποίηση - Φτάνει πια!

Η οργάνωση Hengaw ανέφερε ότι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σημειώνεται ότι οι θάνατοι δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Το επίσημο πρακτορείο IRNA μετέδωσε ότι ξέσπασαν "περιορισμένες" διαδηλώσεις σε κάποιες πόλεις επτά επαρχιών, αλλά διαλύθηκαν από την αστυνομία.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας αριθμός διαδηλωτών έχει συλληφθεί, αλλά απέρριψε "κάποιους ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θανάτους" δείχνοντας δύο τραυματισμένους νεαρούς που διέψευσαν τις αναφορές ότι είχαν σκοτωθεί.

Η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, συνελήφθη την 13η Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη έξω από το σταθμό του μετρό, διότι ήταν "ανάρμοστα" ντυμένη από την αστυνομία ηθών, σώμα επιφορτισμένο με την επιβολή του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα για τις γυναίκες στο Ιράν.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο όχημα της αστυνομίας με το οποίο μεταφέρθηκε σε κέντρο προσωρινής κράτησης, όπου θα "εκπαιδευόταν".

πηγη