GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Είναι σοβαρό ή όχι; Η Εσθονία προετοιμάζεται για ανταρτοπόλεμο - Οι υπόγειες πρακτικές της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζεται η δημιουργία δικτύων πληροφοριών, καθώς και η υποστήριξη υποδομών - ασφαλείς κατοικίες και κρύπτες ...


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζεται η δημιουργία δικτύων πληροφοριών, καθώς και η υποστήριξη υποδομών - ασφαλείς κατοικίες και κρύπτες για την αποθήκευση εξοπλισμού

Ο Andrey Koshkin, στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας, σχολίασε τις πληροφορίες ότι η Εσθονία άρχισε να προετοιμάζεται για την οργάνωση ένοπλης αντίστασης σε περίπτωση κατάληψης της χώρας.

Ειδικότερα, η Εσθονία πρόκειται να οργανώσει κομματική αντίσταση και υπόγειες δραστηριότητες σε περίπτωση κατάληψης της χώρας, ενώ το υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει ειδικό νομοσχέδιο που θα δώσει στις Αμυντικές Δυνάμεις τις κατάλληλες εξουσίες, σύμφωνα με την κρατική ραδιοφωνική πύλη ERR.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σχεδιάζεται η δημιουργία δικτύων πληροφοριών, καθώς και η υποστήριξη υποδομών - ασφαλείς κατοικίες και κρύπτες για την αποθήκευση εξοπλισμού.

Το Υπουργείο Άμυνας της Εσθονίας σχεδιάζει να υποβάλει το έγγραφο προς έγκριση στην κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο και αναμένει ότι θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο φέτος.

Στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik, ο Andrey Koshkin, στρατιωτικός πολιτικός επιστήμονας, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Ρωσικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov, σχολίασε τις πληροφορίες.
"Είναι σοβαρό αυτό ή όχι; Αυτό συμβαίνει στο περίγραμμα της ενεργού ρωσοφοβίας, οι ηγέτες της οποίας είναι οι χώρες της Βαλτικής.

Η Εσθονία προσπαθεί ακόμη και να καταλάβει την ηγεσία και γεννά συνεχώς ιδέες: είτε να μην αφήνει Ρώσους στην Ευρώπη, είτε να πολεμά Σοβιετικά σύμβολα.
Τώρα προετοιμάζονται για κομματικό πόλεμο.
Αυτό ενθαρρύνεται ιδιαίτερα από την Ουάσιγκτον, καθώς και το Λονδίνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Εδώ οι χώρες της Βαλτικής εμφανίζονται ως ενεργές ξιφολόγχες - πρέπει να τους δοθεί προσοχή.
Δώστε τους επιχορηγήσεις, χρήματα, όπλα για αυτό.
Γενικά πιστεύουν ότι θα ζήσουν σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, έχουν κάτι να βγάλουν λεφτά.
Δεν μπορούν να το κάνουν με τίποτα άλλο», ο Andrey Koshkin είπε.

Η Εσθονία απομακρύνει όλα τα σοβιετικά μνημεία από την ρωσόφωνη πόλη Narva

Νωρίτερα, η Εσθονία αποφάσισε να απομακρύνει όλα τα σοβιετικά μνημεία από τη ρωσόφωνη πόλη Narva, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, επικαλούμενη τις αυξανόμενες εντάσεις στην πόλη και κατηγορώντας την Ρωσία ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το παρελθόν για να διχάσει την εσθονική κοινωνία.

Η Εσθονία, που αποτελούσε κάποτε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και σθεναρός υποστηρικτής της Ουκρανίας από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, φοβούμενη - όπως και οι γειτονικές δημοκρατίες της Βαλτικής - ότι θα είναι ο επόμενος στόχος.

Ωστόσο, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της, που ανέρχεται σε 1,3 εκατομμύρια, είναι εθνοτικοί Ρώσοι και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως η μειονότητα περιέλθει υπό την επιρροή του πρώην επικυρίαρχου της.
Σήμερα οι εσθονικές αρχές στην πόλη Narva , απομάκρυναν με γερανό ένα σοβιετικό άρμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με πλάνα που έδειξε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο ERR. Την επιχείρηση ανέλαβε ο στρατός, δήλωσε η αστυνομία στο πρακτορείο ειδήσεων BNS.

Η κατανομή του πληθυσμού

Ο πληθυσμός της βορειοανατολικής κομητείας Ίντα –Βίρου της Εσθονίας, η οποία συνορεύει με τη Ρωσία και περιλαμβάνει τη Narva, είναι κατά τα τρία τέταρτα ρωσικής καταγωγής, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.

Οι Εσθονοί έχουν ανάμεικτα συναισθήματα για την ιστορία τους: στον πόλεμο εισέβαλαν τόσο οι Γερμανοί ναζί όσο και οι σοβιετικές δυνάμεις, ενώ είχαν άνδρες και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης.
Επί Σοβιετικής Ένωσης απελάθηκαν επίσης δεκάδες χιλιάδες Εσθονοί σε στρατόπεδα εργασίας στη Σιβηρία.

Το 2007 ακολούθησαν ταραχές από ρωσόφωνους - κυρίως νέους - στο Ταλίν, όταν η Εσθονία απομάκρυνε ένα μνημείο του Κόκκινου Στρατού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από το κέντρο της πρωτεύουσας.
Η Μόσχα χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προσβολή προς τους σοβιετικούς μαχητές που έδιωξαν τους ναζιστές κατακτητές από την Εσθονία και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη σε επακόλουθες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εσθονικών κρατικών θεσμών.

Στην ανακοίνωσή της, η εσθονική κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι θα απομακρύνει περισσότερα σοβιετικά μνημεία στη Νάρβα, όπως ένα μνημείο της σοβιετικής εποχής για τα θύματα του πολέμου, το οποίο θα αντικατασταθεί από «ένα ουδέτερο ταφικό μνημείο».

www.bankingnews.gr