GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών

«Έφυγε» η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία Σε ηλικία 96 ετών...


«Έφυγε» η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία

Σε ηλικία 96 ετών «έφυγε» από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ βυθίζοντας στο πένθος τη βασιλική οικογένεια και όλη τη Βρετανία μετά από 70 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης.

Μάλιστα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε ανάρτησή τους στο Twitter, ανέφεραν:

«Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Οι King and The Queen Consort θα παραμείνουν στο Balmoral σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο».



Νωρίτερα μέσα στην ημέρα τα Ανάκτορα είχαν εκδώσει ανακοίνωση με την οποία ανέφεραν πως: «Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Μπαλμόρα στη Σκωτία, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», ενώ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τοποθετήθηκε πινακίδα, με την οποία ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνει ούτε αλλαγή φρουράς.

Η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες αλλά η ανησυχία έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Κοντά στη βασίλισσα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Παρατηρητές της μοναρχίας επισήμαναν ότι η συγκέντρωση όλης της βασιλικής οικογένειας, αλλά και η προσεκτικά γραμμένη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ μαρτυρούσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, αλλά και τα παιδιά της 96χρονης μονάρχη Άννα, Έντουαρντ και Άντριου έσπευσαν στη Σκωτία.

Η Κέιτ Μίντλετον παρέμεινε ωστόσο στο Ουίνδσορ, καθώς τα τρία της παιδιά είχαν την πρώτη τους ημέρα στο σχολείο.

Στο κάστρο του Μπαλμόραλ είχαν μεταβεί και ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ενώ έξω από τα Ανάκτορα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύεται κόσμος από νωρίς αν και η ίδια βρισκόταν στην Σκωτία.


Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και είναι η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Γεννήθηκε το 1926 και το πλήρες όνομά της ήταν Ελισάβετ Αλεξάνδρα Μαρία

Ήταν το πρώτο παιδί του Αλβέρτου, Δούκα της Υόρκης (μετέπειτα Γεωργίου ΣΤ΄), και της συζύγου του Ελισάβετ, Δούκισσας της Υόρκης (μετέπειτα Βασίλισσας Ελισάβετ).


πηγη