GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

''Βροχή'' πυραύλων στο Χάρκοβο! Βομβαρδισμοί στη Νικόπολη & Νικολάεφ - Πλάνα από ''Iskander'', τα ισοπέδωσαν όλα!

Μεγάλη απώλεια για τους Ουκρανούς, νεκρός ο καλύτερος πιλότος τους! 42 χώρες καλούν τη Ρωσία να παραδώσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπο...


Μεγάλη απώλεια για τους Ουκρανούς, νεκρός ο καλύτερος πιλότος τους! 42 χώρες καλούν τη Ρωσία να παραδώσει το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Δεκάδες χώρες και η ΕΕ κάλεσαν να αποσυρθούν άμεσα τα ρωσικά στρατεύματα από τον κατεχόμενο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Ζαπορίζια της Ουκρανίας.

«Το γεγονός ότι σταθμεύουν στην πυρηνική εγκατάσταση μέλη του στρατιωτικού προσωπικού της Ρωσίας και όπλα είναι απαράδεκτο», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση Τύπου των 42 χωρών και της ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ).

Η ανάπτυξη ρώσων στρατιωτικών και οπλισμού στο εργοστάσιο «αψηφά την ασφάλεια» και «τις αρχές που έχουν δεσμευτεί να τηρούν όλα τα κράτη μέλη του ΔΟΑΕ», του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Πέραν των κρατών μελών της ΕΕ, το αίτημα να φύγει ο ρωσικός στρατός από την εγκατάσταση προσυπογράφεται επίσης από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και αρκετές άλλες χώρες.


«Προτρέπουμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις του στρατού της και όλο το άλλο μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό από το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Ζαπορίζια και τον περιβάλλοντα χώρο» και «από όλη την Ουκρανία», ώστε «η διαχειρίστρια εταιρεία και οι ουκρανικές αρχές να μπορέσουν να αναλάβουν ξανά τις ευθύνες τους για αυτό εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων ουκρανικών συνόρων», αναφέρεται.

Νεκρός Ουκρανός πιλότος 

Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της Ουκρανίας, ένας από τους καλύτερους Ουκρανούς στρατιωτικούς πιλότους, ο λοχαγός Anton Listopad, πέθανε.


Στην 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, αυτός ο πιλότος ηγήθηκε του αεροπορικού μέρους της στρατιωτικής παρέλασης. Και στα τέλη Ιουνίου έλαβε το παράσημο "For Courage" από τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Οι συνθήκες του θανάτου δεν έγιναν γνωστές.


Βομβάρδισαν Χάρκοβο και Νικόπολη- ''Βροχή'' πυραύλων

Περίπου στις τρεις τα ξημερώματα, το ουκρανικό Αρχηγείο Άμυνας, κατέγραψε περισσότερους από δέκα πυραύλους, να εκτοξεύονται από το Ρωσικό Μπέλγκοροντ με στόχο το Χάρκοβο. Αυτά ανακοίνωσε ο επικεφαλής της OVA του Χάρκοβο, Oleg Sinegubov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη πόλη Χάρκοβο, ρουκέτες έπληξαν τις περιοχές Slobodsky, όπου μια επιχείρηση υπέστη ζημιές, χωρίς να υπάρχουν θύματα. Την περιοχή Μερέφι, όπου μια εγκατάσταση υποδομής και ένα εργοστάσιο, υπέστησαν ζημιές. Καθώς και στην περιοχή Τσουγκέφ, όπου δεν υπήρξε ενημέρωση ακόμη για ζημιές.Οι λεπτομέρειες διερευνώνται ακόμη από την αστυνομία. Οι υπόλοιποι ρωσικοί πύραυλοι δεν έφτασαν στους στόχους τους.

Νικόπολη

Σε συνέχεια, ο επικεφαλής της Νικόπολης, RVA Evgeny Yevtushenko, ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Telegram, πως γύρω στις τέσσερις το πρωί, οι Ρώσοι, βομβάρδισαν με MLRS, την Νικόπολη.  Προέτρεψε τους κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα καταφύγιά τους, καθώς το πυροβολικό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και παρακολουθεί. 

Νικολάεφ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος του Νικολάεφ, Alexander Senkevich, στο κανάλι του στο Telegram, τη νύχτα οι Ρώσοι βομβάρδισαν εκ νέου το Νικολάεφ, με αποτέλεσμα, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα να υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και στα περίχωρα της περιοχής. Δεν υπήρξαν όμως θύματα ή τραυματίες. 

Iskander εν δράσει! 

Οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander κινούνται σε μεγάλο ύψος με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να δίνουν καμία πιθανότητα στην εχθρική αεράμυνα κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης.

Οι συντεταγμένες του στόχου έχουν ληφθεί, από τη διοίκηση. Αμέσως δίνεται η εντολή της προετοιμασίας στον εκτοξευτή. Το «Iskander» φέρνει βαλλιστικό πύραυλο. Είναι ικανό να χτυπήσει στόχο εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ανάλογα με την κεφαλή, ένας πύραυλος μπορεί να χτυπήσει μια περιοχή διαφορετικών μεγεθών. Για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει ένα ακριβές χτύπημα σε μια υπόγεια κατασκευή ή να εξολοθρεύσει μια ολόκλήρη μονάδα. 

Εκτοξεύσεις του βαλλιστικού πυραύλου Iskander-M κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης για την προστασία του LDNR πραγματοποιούνται, ακόμη και τη νύχτα. Η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από δύο χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και το υψηλότερο ύψος ανύψωσης μπορεί να φτάσει τα 50 χιλιόμετρα. Πριν από τέτοια χαρακτηριστικά, τα συστήματα αεράμυνας είναι ανίσχυρα.

πηγη