GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Εθνικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Gordon Brown

Ένας αυξανόμενος αριθμός Βρετανών αντιμετωπίζει ενεργειακή φτώχεια καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται Την εθνικ...


Ένας αυξανόμενος αριθμός Βρετανών αντιμετωπίζει ενεργειακή φτώχεια καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται

Την εθνικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που δεν μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Gordon Brown.

Σε άρθρο για τον Guardian, ο Gordon Brown έγραψε ότι το ενεργειακό όριο στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να αφαιρεθεί και τα «απροσδόκητα κέρδη και τα μπόνους των ενεργειακών εταιρειών πρέπει να φορολογηθούν σωστά τώρα πριν φύγουν τα χρήματα η χώρα".

Η «κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου, να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος των προμηθειών ενέργειας που πωλούνται στους καταναλωτές από τις μεγάλες εταιρείες και, αφού εξετάσει τα περιθώρια κέρδους, να διαπραγματευτεί ξεχωριστές εταιρικές συμφωνίες για να διατηρήσει τις τιμές χαμηλά», υποστήριξε ο Brown.

Εάν κάποιες εταιρείες ενέργειας δεν συμμορφωνόταν με αυτές τις απαιτήσεις, συνέχισε, έπρεπε να κρατικοποιηθούν, ως έσχατη λύση, «μέχρι να τελειώσει η κρίση».

Ενεργειακή φτώχεια

Ένας αυξανόμενος αριθμός Βρετανών αντιμετωπίζει ενεργειακή φτώχεια καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται.

Το CNN ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι ετήσιοι λογαριασμοί θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν τα 5.000 δολάρια ή πάνω από 400 δολάρια το μήνα.

Αυτό θα ήταν μια τριπλάσια αύξηση των τιμών από την αρχή του τρέχοντος έτους, η οποία θα ωθούσε το ένα τρίτο του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου σε ενεργειακή φτώχεια.

Εν τω μεταξύ, οι βρετανικές ενεργειακές εταιρείες πιέζονται να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη τους από τις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για να επενδύσουν σε περισσότερη ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφεραν οι Financial Times.


www.bankingnews.gr