GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο «αντινατιβιστής» Μητσοτάκης και τι σημαίνει αυτό

Μιλώντας στο Global Forum στο Ισραήλ, στις 11 Ιουνίου 2018, ο νυν πρωθυπουργός της Χώρας και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ...


Μιλώντας στο Global Forum στο Ισραήλ, στις 11 Ιουνίου 2018, ο νυν πρωθυπουργός της Χώρας και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει, ανάμεσα σ’ άλλα, τα εξής ενδιαφέροντα: «Οι αυταρχικές και λαϊκίστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Ο όρος «νατιβισμός» δεν είναι διαδεδομένος στα πλατιά λαϊκά στρώματα, αποτελεί όμως κοινό κτήμα στην πολιτική και οικονομική κοινότητα, που έχει στραμμένο το βλέμμα προς τα διεθνή κέντρα εξουσίας και όχι στις Εθνικές Εστίες.

Στο λεξικό Μπαμπινιώτη, ο νατιβισμός ορίζεται ως εξής (Β’ έκδοση, σελίδα 1165) : «Νατιβισμός (ο) {χωρ. πληθ.} 1.ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στην διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών».

Δύο περιστατικά, που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ίσως αποτελούν κλασικά παραδείγματα του «αντινατιβισμού» που διέπει τις πεποιθήσεις και τα έργα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

1)     Την Πέμπτη 21 Ιουλίου η Βουλή ενέκρινε το μνημόνιο με το Μπαγκλαντές, που έφερε προς ψήφιση ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Με αυτό το μνημόνιο, η Ελλάδα θα διαθέτει για τα επόμενα 5 έτη 4.000 άδειες παραμονής ανά έτος σε πολίτες του Μπαγκλαντές που έχουν σύμβαση εποχικής εργασίας με εργοδότες στην Ελλάδα.

Υποτίθεται ότι μετά την παρέλευση της 5ετίας οι μπαγκλαντεσιανοί θα επαναπατρίζονται και δεν θα έχουν δικαίωμα να πολιτογραφηθούν Έλληνες.

Αυτό, όμως, σε όποιον ζει στην εγχώρια πραγματικότητα, ακούγεται μάλλον σαν ανέκδοτο.

Εδώ το κράτος δεν απελαύνει όσους εισέρχονται παράνομα στο Ελληνικό έδαφος και θα απελάσει όσους φέρνει με… νόμιμες διαδικασίες;

2)     Σε διαδικτυακή εκπομπή των πακιστανών (!) που διαμένουν στην Ελλάδα αποφάσισε να βγει ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου Ιωάννης Σφυράκης, προκειμένου να… διαφημίσει πόσο πιο γρήγορες και εύκολες είναι πια οι διαδικασίες για την απόκτηση ασύλου!

Ο υφιστάμενος του Νότη Μηταράκη κατέβαλε… φιλότιμη προσπάθεια προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές του συγκεκριμένου καναλιού να υποβάλουν άμεσα αιτήσεις ασύλου, παρά το γεγονός ότι το Πακιστάν έχει, από τον Ιανουάριο του 2021, χαρακτηρισθεί «ασφαλής χώρα».

Αρκετή… πρεμούρα για το υπουργείο Μετανάστευσης για να πείσει τους πακιστανούς που βρίσκονται στην Χώρα μας πόσο διευκολύνει την ζωή τους και το πόσο ανοικτοί και ανεκτοί είμαστε ως Χώρα στο να δεχθούμε τις αιτήσεις ασύλου τους.

Κάτι που, αν μη τι άλλο, εγείρει ερωτήματα.

Βέβαια, από ό,τι φαίνεται, ο συγκεκριμένος πακιστανός «παρουσιαστής» αποτελεί προνομιακό συνομιλητή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς ήταν αυτός που έχρισαν εκπρόσωπο της πακιστανικής κοινότητας και του παρήγγειλαν την ανακοίνωση - «ξέπλυμα» για τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την στιγμή που ο ίδιος βρισκόταν για επίσκεψη στο Πακιστάν.

Πέραν αυτού, είχε επισκεφθεί και την υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, ζητώντας ο νόμος 4251/2014, που νομιμοποιεί τους παράνομα εισερχόμενα αλλοδαπούς στα 7 χρόνια παραμονής στην Χώρα, με ένα απλό έγγραφο, να αλλάξει και τα χρόνια να μειωθούν σε 5.

Από την στιγμή, πάντως, που άρχισαν τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού επί Ν.Δ να βγαίνουν στα διαδικτυακά «κανάλια» των διαφόρων «μεταναστευτικών κοινοτήτων», προκειμένου να διαφημίσουν το «έργο» τους και να τους πείσουν για το πόσο… κοπιάζουν για να διευκολύνουν την ζωή τους, το επόμενο ερώτημα είναι πόσος καιρός θα χρειαστεί να περάσει μέχρι να ζητήσουν, ως… αντάλλαγμα…, την… ψήφο τους.

Διότι, στην τελική αυτό δεν είναι η τελική φάση της περιβόητης «ενσωμάτωσης μεταναστών», για την οποία τόσα πολλά επαινετικά ακούμε εδώ και χρόνια;

Απ’ ό,τι φαίνεται, λοιπόν, στη Ν.Δ είναι αποφασισμένοι να είναι αυτοί που θα κερδίσουν την εύνοια των πακιστανών, των μπαγκλαντεσιανών, των αφγανών κ.λπ. που βρίσκονται στην Χώρα μας, πείθοντάς τους στην πράξη πόσο πιο… αποτελεσματική είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Συνδυάζοντας τα δυο προαναφερόμενα παραδείγματα με τις «αντινατιβιστικές» δηλώσεις του, όπως και από άλλες παλαιότερες δηλώσεις του (π.χ. πόσο χαίρεται όταν βλέπει ότι η Χώρα μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική, ότι νιώθει υπερήφανος όταν βλέπει αλλοδαπούς να σηκώνουν την Ελληνική Σημαία, ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα το λύσει η «ενσωμάτωση μεταναστών»» κ.λπ.), αυτό το οποίο διαπιστώνουμε είναι ότι ο Μητσοτάκης, τόσο στις διατυπώσεις του όσο και στον ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό του, δεν δείχνει να έχει ουσιαστικά καμία διαφορά από την πλειονότητα των «πολιτικά ορθών» ηγεσιών των χωρών της Ε.Ε και γενικότερα του δυτικού κόσμου. 

Πιστεύει ότι η ευμενής μεταχείριση των Ελληνικής καταγωγής κατοίκων αυτής της Χώρας, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, συνιστά ένδειξη «νατιβισμού», κάτι το οποίο όχι μόνο αποφεύγει, αλλά και το πολεμά συστηματικά.

Μάλιστα, γι’ αυτόν τον λόγο, φροντίζει να ξεπερνά σε «αντιρατσιστική» πολιτική τον Τσίπρα, τον Ανδρουλάκη, και τους υπόλοιπους επικεφαλής των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», λαμβάνοντας μέτρα που οι άλλοι ή δεν πρόλαβαν να πάρουν ή ήταν διστακτικοί στο να το αποφασίσουν.

Επομένως, ο «αντινατιβιστής» Μητσοτάκης δεν έχει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ διαφορά, σε εθνομηδενισμό και πολυπολιτισμικότητα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, οπότε οι διάφορες ψηφοθηρικές «ατάκες» των διαφόρων ψευτοπατριωτών «παπαγάλων» του, ότι «πρέπει να ξαναψηφίσουμε Ν.Δ για να μην ξαναγυρίσουν οι απάτριδες ΣΥΡΙΖΑίοι», αποτελεί τον ορισμό της πατριδοκαπηλίας, καθώς και τα δύο κόμματα αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου ανθελληνικού νομίσματος.


Γιώργος Μάστορας

ellhnes.net