GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"Ο πληθυσμός θα επαναστατήσει"! Ο αρχηγός της ελβετικής αστυνομίας φοβάται κοινωνικές αναταραχές από ελλείψεις ρεύματος

Σκοτεινό Χειμώνα προμηνύουν υψηλόβαθμοι Ελβετοί αξιωματούχοι, προετοιμάζοντας μέτρα για αναταραχές, λεηλασίες και βία Η ελβετική κυβέρνησ...


Σκοτεινό Χειμώνα προμηνύουν υψηλόβαθμοι Ελβετοί αξιωματούχοι, προετοιμάζοντας μέτρα για αναταραχές, λεηλασίες και βία

Η ελβετική κυβέρνηση προετοιμάζεται ταχέως για την πιθανότητα ελλείψεων ρεύματος αυτόν τον χειμώνα με τον Jan Flückiger, Γενικό Γραμματέα της Διάσκεψης των Διευθυντών Ενέργειας, να προειδοποιεί ότι «η εσωτερική ασφάλεια γίνεται τότε πρόβλημα», υποστηρίζοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει την επείγουσα ανάγκη αυτής της κατάστασης.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική γερμανόφωνη καθημερινή εφημερίδα Blick, ο Fredy Fässler, ο αρχηγός της αστυνομίας ενός από τα μεγαλύτερα καντόνια της Ελβετίας, προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι μπορεί να εξεγερθούν και να καταφύγουν σε λεηλασίες εάν το έθνος των Άλπεων πληγεί από μια σοβαρή ενεργειακή κρίση αυτόν τον χειμώνα.

«Φανταστείτε, δεν μπορείτε πλέον να κάνετε ανάληψη χρημάτων στο ΑΤΜ, δεν μπορείτε πλέον να πληρώνετε με την κάρτα στο κατάστημα ή να ανεφοδιάζετε το ρεζερβουάρ σας στο βενζινάδικο.

Η θέρμανση σταματά να λειτουργεί.

Κάνει κρύο.

Οι δρόμοι σκοτεινιάζουν.

Είναι κατανοητό ότι ο πληθυσμός θα επαναστατούσε ή ότι θα υπήρχε λεηλασία», είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές της χώρας θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να προετοιμαστούν για τέτοια ακραία σενάρια.

Οι ασκήσεις που διεξήχθησαν το 2014 για να προετοιμαστούν για ένα σενάριο μπλακ άουτ αποκάλυψαν σημαντικές ελλείψεις, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης γεννητριών έκτακτης ανάγκης για την αστυνομία, τα νοσοκομεία και άλλες κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες, είπε.

«Αυτές οι ελλείψεις έχουν διορθωθεί τα τελευταία χρόνια», σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, προσθέτοντας μάλλον δυσοίωνα ότι τώρα «οι δυνάμεις ασφαλείας είναι οπλισμένες» και η υπηρεσία του είναι ακόμη διατεθειμένη να παρέχει στους Ελβετούς μετρητά εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτες στα καταστήματα, δεδομένου ότι έχουν υπογραφεί σχετικές συμφωνίες με τράπεζες.

Επιπλέον, ο Fässler προειδοποίησε για λεηλασίες: «Δεν θέλω να ζωγραφίσω τον διάβολο στον τοίχο, αλλά έχει παρατηρηθεί επίσης σε περιβαλλοντικές καταστροφές ότι ορισμένοι άνθρωποι έκαναν κατάχρηση της κατάστασης για να λεηλατήσουν απροστάτευτα αντικείμενα. Αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβεί εάν το δίκτυο είναι απενεργοποιημένο, για παράδειγμα σε μαγαζιά».

Ωστόσο, προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να μην υπερβεί προληπτικά τις τυραννικές εντολές της και να αναμένει αστυνομική υποστήριξη: «Κάνω έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διατάξει μόνο μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και, κυρίως, ελεγχόμενα».

Νωρίτερα, ο Werner Luginbuhl, επικεφαλής της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας ElCom, παραπονέθηκε ότι η ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιείται «εντελώς αλόγιστα» και προέτρεψε τους πολίτες να εφοδιαστούν με κεριά και καυσόξυλα λόγω πιθανών διακοπών ρεύματος στη χώρα αυτόν τον χειμώνα.

Τα σχόλια του Φάσλερ έρχονται αφότου οι ελβετικές αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να θέσουν περιορισμούς στην κατανάλωση ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, σηματοδοτώντας ότι «οι ελλείψεις ρεύματος [είναι] μεταξύ των πιο σοβαρών κινδύνων» για τη χώρα.

Ελβετοί αξιωματούχοι, λοιπόν, προειδοποιούν για εξέγερση και προτρέπουν τον λαό να μαζέψει καυσόξυλα...

πηγη