GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τρώγονται! Οι Ρώσοι μιλούν για τουρκικό σχέδιο κατά ελληνικών νησιών και κρίση σε Δ.Θράκη από τον Ερντογάν

Την ίδια περίοδο κυριαρχεί το σκάνδαλο υποκλοπών στην χώρα μας που απαιτεί διαλεύκανση από τις αρχές Ενώ το σκάνδαλο με το ζήτημα της παρ...


Την ίδια περίοδο κυριαρχεί το σκάνδαλο υποκλοπών στην χώρα μας που απαιτεί διαλεύκανση από τις αρχές

Ενώ το σκάνδαλο με το ζήτημα της παρακολούθησης του προσωπικού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη καλά κρατεί στην χώρα μας, οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους, αφού ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα είναι εκ νέου σε εσωτερική διαμάχη.

Το πρωί τουρκικό UAV πραγματοποίησε υπερπτήση στις 8:21 σε ύψος 21.000 ποδιών πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα.

Αύριο θα εξέλθει το 4ο τουρκικό γεωτρύπανο και το καθεστώς Ερντογάν έχει προετοιμαστεί να παίξει με τα νεύρα της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο μέγιστο βαθμό.       

Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν την ίδια περίοδο ότι το Κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σύμμαχος του Ερντογάν, έχει διαφορετική άποψη για την ιδιοκτησία των ελληνικών νησιών.

“Η Τουρκία ετοιμάζεται να αφαιρέσει εδάφη από την Ελλάδα”, γράφει το άρθρο.

Είναι γνωστό  ότι το 1974, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ διέταξε την εισβολή στην Κύπρο, επίσης με την ανοχή της ΕΣΣΔ.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι “ο παράγοντας της εξωτερικής πολιτικής αξίζει περισσότερης προσοχής στις επερχόμενες προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2023.

Παραδόξως, ο Ερντογάν, ο οποίος ήταν αρχικά προστατευόμενος των Ηνωμένων Πολιτειών, ακολουθεί επί του παρόντος μια πορεία εξωτερικής πολιτικής με στόχο να αποστασιοποιηθεί πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να δημιουργήσει μια στρατιωτικοπολιτική συμμαχία με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα συγκεντρώνει έναν αντιευρωπαϊκό συνασπισμό.

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής μεταμόρφωσης, ο αρχηγός του ευρασιατικού κεμαλικού κόμματος, Βατάν Ντογκού Πέριντσεκ, αποκάλεσε τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας «πράσινο κεμαλιστή».

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τον Μπαχτσελί. Ακόμη και το γεγονός ότι η συμμαχία AKP-MHP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος) σκοπεύει να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης με το πρόσχημα της παραβίασής της από την Ελλάδα, υποδηλώνοντας ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί κληρονόμοι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που δεν έχουν ξεχάσει το Εθνικό Όρκο του 1920.

Αντίστοιχα, η απόκτηση του συστήματος αεράμυνας S-400 από τη Τουρκία και η μη συμμετοχή στις αντιρωσικές κυρώσεις της Δύσης, είναι εργαλεία για τον Ερντογάν και τον Μπαχτσελί που θα επιτρέψουν την κατάλληλη στιγμή να στοψχοποιήσουν τη Δυτική Θράκη και τα ελληνικά νησιά, ως  εδάφη της Τουρκίας.

Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των εσωτερικών και εξωτερικών εξελίξεων, δημιουργείται μια κατάσταση κατά την οποία τόσο η Δύση όσο και η τουρκική αντιπολίτευση ασκούν πίεση στον Ερντογάν.

Σε τέτοιες συνθήκες, για λόγους πολιτικής επιβίωσης, το καθεστώς Ερντογάν αρχές δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιλύσει το θέμα με τη Δυτική Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, δείχνοντας την δύναμή του.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία και οι τουρκικές εταιρείες αναπτύσσουν μεγάλη πλέον οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, που τονώνει ήδη την καταρρέουσα τουρκική οικονομία.

Με δεδομένο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην Ουκρανία, η Τουρκία δεν μπορεί παρά να περιμένει την έκβαση των εχθροπραξιών και να προετοιμαστεί, για να λάβει το κομμάτι του λέοντος εκεί”, καταλήγει το ίδιο μεταξύ άλλων.

Η Ελλάδα και ο πολιτικός κόσμος της, οφείλει να είναι σε εγρήγορση, και αφού αποκρούσει κάθε τουρκικό επεκτατικό σχέδιο σε Αιγαίο, Δυτική Θράκη και Α.Μεσόγειο, να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα, με διαφανείς μηχανισμούς για όλους και για όλα μια για πάντα.


πηγη