GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Δελτίο Τύπου  Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ"   Ο ...



Δελτίο Τύπου 

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ "ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ"

 

Ο αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο κο Θάνο Τζήμερο, κατέθεσε στον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την απολύτως κατασκευασμένη, όπως αποδείχθηκε, ιστορία για ένα δήθεν νεκρό παιδί που δήθεν έμενε άταφο σε κάποια νησίδα του Έβρου στην οποία υπήρχαν σύμφωνα με το μύθευμα δήθεν αποκλεισμένοι λαθρομετανάστες.

Την δήθεν είδηση διακίνησαν με μεγάλο οίστρο συγκεκριμένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αριστεράς.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν θα επιτρέψει στη "βιομηχανία παραγωγής ψεύδους" εγχώρια και εξωχώρια να βυσσοδομεί κατά της χώρας.

Τη μηνυτήρια αναφορά θα έπρεπε να την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά είναι πολύ απασχολημένη με το να τιμά τους αγώνες της αριστεράς.


Το πλήρες κείμενο της Μηνυτήριας Αναφοράς είναι το εξής:


ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ


Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.),

Αντιπροέδρου του εκλογικού συνασπισμού ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κατοίκου Αθηνών


ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου.

-‐-------------------------------------------------------------

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,


Σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα "Διασπορά ψευδών ειδήσεων" προβλέπονται τα κάτωθι: "Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων".

Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύσθηκαν από φερόμενες ειδήσεις και σχόλια επ' αυτών πως δήθεν σε νησίδα στον Έβρο, που κείται εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκονταν απομονωμένοι μετά από επαναπροώθηση (push back) περί τους 40 παράνομους μετανάστες, αβοήθητοι, πως είχε πεθάνει ένα κοριτσάκι 5 ετών, που η μητέρα του συντηρούσε το άταφο πτώμα του στα νερά του ποταμού (!), πως η Ελλάδα εψεύδετο πως η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και αρνείται να βοηθήσει τους πεινασμένους, αποκλεισμένους στην νησίδα πρόσφυγες και να προσφέρει ταφή στο νεκρό κοριτσάκι. Όλα τα ανωτέρω συνοδευόμενα με ύβρεις και εκφράσεις οργής.


Τα ανωτέρω διακίνησαν πλήθος λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, με σφοδρές επιθέσεις κατά της χώρας και των κρατικών οργάνων.


Τελικώς απεδείχθη, μετά από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, πως:


1. Η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος.

2. Δεν υπάρχει νεκρό άταφο κοριτσάκι.

3. Δεν υπάρχει καν οποιαδήποτε ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα.


Επομένως όσοι κατασκεύασαν και διέσπειραν τα ως άνω ψεύδη, συκοφαντικά για την Πατρίδα μας, και προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες τέλεσαν την ως άνω αξιόποινη πράξη του άρθρου 191 Π.Κ. και μάλιστα στην επιβαρυντική του περίπτωση, μέσω του Τύπου, του διαδικτύου και κατ' επανάληψη.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί μετά από εντολή Σας να διακριβώσει α) ποιοι ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων και β) την ταυτοποίηση τους, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.


Κατόπιν των ανωτέρω

Α Ι Τ ΟΥ Μ Α Ι


Διά τις κατά Νόμον ενέργειες Σας.


Αθήνα, 15η Αυγούστου 2022

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης

Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


.