GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Έφτασε η Πελόζι στην Ταϊβάν - Οι πρώτες δηλώσεις - Παρακολουθήστε ζωντανά

H Κίνα αντέδρασε ανακοινώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν...αλλά αφού φύγει η Πελόζι -Κίνα: Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν βλ...




H Κίνα αντέδρασε ανακοινώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν...αλλά αφού φύγει η Πελόζι -Κίνα: Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά-Ταϊβάν: Διαψεύδει τις αναφορές για κινεζικά Su-35 που διέσχισαν το στενό

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε την Τρίτη την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, λέγοντας ότι βλάπτει σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν, όπως μεταδίδει το Reuters.


Σε δήλωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την άφιξή της Πελόζι στην Ταϊπέι, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας τονίζει ότι η επίσκεψη αυτή επηρεάζει σοβαρά τα πολιτικά θεμέλια στις σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ, ενώ αναφέρει ότι έχει καταθέσει έντονη διαμαρτυρία με τις ΗΠΑ. 

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Pelosi στην Ταϊβάν δεν αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Κίνας.

Επίσης το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν διέψευσε τις αναφορές κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης για κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 που διέσχισαν το στενό της Ταϊβάν που χωρίζει το νησί από την Κίνα, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις εν λόγω αναφορές. 

Σε ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο σημειώνει εξάλλου ότι έχει πλήρη αντίληψη των δραστηριοτήτων κοντά στην Ταϊβάν, ενώ προειδοποιεί ότι θα στείλει κατάλληλα δυνάμεις ως αντίδραση σε "εχθρικές απειλές".

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Προσγειώθηκε το αεροπλάνο με τη Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, σε μια ιστορική επίσκεψη με απρόβλεπτες συνέπειες στις ήδη τεταμένες σινοαμερικανικές σχέσεις.

Το υψηλότερο κτίριο στην Ταϊβάν, ο πύργος Ταϊπέι 101 καλωσόρισε νωρίτερα την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. «Νάνσι Πελόζι, καλώς ήρθες στην Ταϊβάν. Ευχαριστούμε».


Στις πρώτες δηλώσεις η Αμερικανίδα αξιωματούχος τόνισε ότι η επίσκεψη στην Ταϊβάν "τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής". Επίσης δήλωσε πως η επίσκεψη "σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κίνας".

H Κίνα αντέδρασε ανακοινώνοντας στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν...αλλά αφού φύγει η Πελόζι 


πηγη