GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τούρκοι και Τσετσένοι ετοιμάζουν νέα “Ουκρανία” στα Βαλκάνια - Εκτάκτως στον Πούτιν ο Σέρβος ΥΠΕΣ Α.Βούλιν

Μετακίνηση σερβικών αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 15 χλμ από τα σύνορα Σερβίας-Κοσυφοπεδίου - Η “ Φωτιά” από το Κοσσυφοπέδιο θα ε...



Μετακίνηση σερβικών αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 15 χλμ από τα σύνορα Σερβίας-Κοσυφοπεδίου - Η “ Φωτιά” από το Κοσσυφοπέδιο θα εξαπλωθεί παντού στα Βαλκάνια φτάνοντας μέχρι Βουλγαρία και Βόρεια ελληνικά σύνορα

Νέα εξέλιξη έχουμε πριν λίγο, μετά την δημοσιοποίηση της μετακίνησης κινητών συστοιχιών αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1  15-20 χλμ από τα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, ενώ από την άλλη πλευρά έχουμε Τούρκους πεζικάριους να περιπολούν δίπλα σε Σέρβους πολίτες καθώς αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου από την προηγούμενη Παρασκευή, αφού οι εντάσεις αυξήθηκαν μετά την κατάρρευση των πολιτικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου στις Βρυξέλλες.

 


Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι την προηγούμενη Πέμπτη, δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για μακροχρόνια ζητήματα συνόρων και αμοιβαίας αναγνώρισης που έχουν εκτοξεύσει τις εντάσεις στα Βαλκάνια και ενισχύουν την αστάθεια της Ευρώπης κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, αφού κάτω από άκρα μυστικότητα, ετοιμάζεται ένα μαζικό πογκρόμ των εναπομεινάντων Σέρβων με την δράση Τούρκων και Τσετσένων.

Τσετσένοι λίαν επικίνδυνοι εξτρεμιστές, από το περιβάλλον των οργανώσεων της Ichkeria ( Τσετσενία), μαζί με Κιρκάσιους αυτονομιστές επισκέφτηκαν το Κοσσυφοπέδιο, όπου  συναντήθηκαν με Αλβανούς “ομολόγους τους” για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτςσε συνάντηση με εκπροσώπους Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο, αποκαλύπτοντας όμως και σχέδια κατά της πρώην σερβικής επαρχίας .

«Το τελευταίο διήμερο του Ιουλίου και το πρώτο τριήμερο του Αυγούστου 2022, ομάδα Τσετσένων και Κιρκασίων, αντίπαλοι της σημερινής κυβέρνησης στην Τσετσενία του Ραμζάν Καντίροφ, ήταν στο Κοσσυφοπέδιο με δύο στόχους. Ο ένας να παρακολουθεί την κατάσταση στο βορρά της πρώην σερβικής επαρχίας, και ο άλλος ήταν η πρόσθετη στρατολόγηση Αλβανών για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε ο Σέρβος ηγέτης.

Η ομάδα περιελάμβανε τους Akhmed Ruslanovich Bakaev, Idris Azarsanov και άτομα με τα αρχικά H.A. και Μ.Α. Οι δύο τελευταίοι, σύμφωνα με τον Βούτσιτς, συνδέονται με ένα μέλος των τσετσενικών συμμοριών Dzhambulat Suleymanov και έναν «ταξίαρχο», τον αυτοαποκαλούμενο πλέον πρωθυπουργό της ανύπαρκτης δημοκρατίας της «Ichkeria» Αχμέντ Ζακάγιεφ.

Στις 3 Αυγούστου, οι Τσετσένοι εισήλθαν στην κοινότητα Zubin Potok στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και συναντήθηκαν με έναν Τούρκο πολίτη με τα αρχικά D.I.Kh., ο οποίος πιθανότατα διαδραματίζει καίριο ρόλο με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι Τσετσένοι ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση στα βόρεια της πρώην σερβικής επαρχίας, την ετοιμότητα του τοπικού σερβικού πληθυσμού να αντισταθεί οι αρχές της Πρίστινα, και πολλά άλλα που προκάλεσαν ανησυχία στο Βελιγράδι.

"Επιπλέον, οι αυτονομιστές του Βορείου Καυκάσου ρώτησαν τους τρόπους παροχής πληροφοριών σε ξένες υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τις δυνατότητες εξουδετέρωσης των Σερβικών ενώσεων του Κοσσυφοπεδίου", αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την επομένη της δημοσιοποίησης αυτής της πληροφορίας, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάντερ Βούλιν μετέβη εκτάκτως στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω των σχεδίων των αρχών της Πρίστινα να απαγορεύσει την είσοδο οχημάτων με σερβικές πινακίδες στο έδαφος της αυτόνομης περιοχής, υπήρξαν εκκλήσεις από την Ουκρανία για ένοπλη υποστήριξη των Κοσοβάρων.

«Εάν η Σερβία εισβάλει στο Κοσσυφοπέδιο, πρέπει να προστατεύσουμε τους Κοσοβάρους», δήλωσε ο Oleksiy Goncharenko, βουλευτής του ουκρανικής βουλής (Verkhovna Rada).  Η Ουκρανία με τα στρατεύματά της είναι έτοιμα να δράσουν  επί τόπου. Η Σερβία προσπαθεί να ξεκινήσει έναν επιθετικό πόλεμο, κάνοντας χρήση της μεθόδου του Πούτιν. Όπως είπα, η Σερβία είναι ο δούρειος ίππος του Πούτιν στην Ευρώπη», τόνισε ο Ουκρανός βουλευτής.

Ο συνάδελφος του κόμματος του Γκοντσαρένκο, Νικολάι Κνιαζίτσκι, επέμεινε επίσης στην ανάγκη αναγνώρισης της οιονεί δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Στο Κοσσυφοπέδιο, το 92% είναι Αλβανοί. Είναι προφανές ότι σε αυτή την κατάσταση μπορούμε να βασιστούμε είτε στις Συμφωνίες του Ελσίνκι είτε στο δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση. Εφόσον το Κοσσυφοπέδιο έχει υπογράψει τη Συμφωνία Σύνδεσης και είναι, στην πραγματικότητα, υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, όπως και η Ουκρανία, νομίζω ότι προφανώς πρέπει να τους αναγνωρίσουμε», τόνισε ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα και πολλές χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων, Μαυροβουνίου κά , μόνο να χάσουν θα είχαν δίνοντας λόγο στον αλβανικό εθνικισμό και στα σχέδια των Τσετσένων για πόλεμο στην αποκαλούμενη πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Ας γίνει κατανοητό από όλους  λοιπόν ότι, κάθε ...αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια σημαίνει ...έναν άγριο και μεγάλο πόλεμο που απειλεί ευθέως όλες τις χώρες της περιοχής.


πηγη