GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο καιρός θα τρελαθεί τις επόμενες ώρες - Τι λένε οι νεώτερες προγνώσεις

> Μετά τον καύσωνα έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός. Δείτε τις προβλέψεις… Μπορεί η ΕΜΥ να εξέδωσε προειδο...

>

Μετά τον καύσωνα έρχεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και άστατος καιρός. Δείτε τις προβλέψεις…

Μπορεί η ΕΜΥ να εξέδωσε προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας, όμως οι μετεωρολόγοι ενημερώνουν για ραγδαία μείωση αμέσως μετά.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη από τα δυτικά και θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς και στα νησιά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Από τις αρχές της εβδομάδας αλλάζουν όλα, όπως μας ενημερώνει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς:

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Μετά το κύμα ζέστης του ερχόμενου τριήμερου, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9-10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη!

Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 μέχρι και την Πέμπτη 25/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση του από τις 26/8 και μετά!»

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 19/8

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά.

Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 38-39, στην Ήπειρο από 18 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 39-40, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 38-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 36 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Νότιο και Νοτιοανατολικό βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20-08-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια (εκτός της Θράκης).

Τη νύχτα προς την Κυριακή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν στα δυτικά, τα βόρεια και τη νησιωτική Ελλάδα τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22

Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και κυρίως στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Το βραδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή στις περισσότερες περιοχές στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-08-22

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες από νωρίς στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.


πηγη