GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκία: Αποφάσισε κάθετη αύξηση κατά 400% στα τέλη διέλευσης από τον Βόσπορο

Η ΕΕΝΜΑ, σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για πρωτόγνωρη κίνηση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και της ναυτιλίας Οι τουρκικ...


Η ΕΕΝΜΑ, σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για πρωτόγνωρη κίνηση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και της ναυτιλίας

Οι τουρκικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), προέβησαν σε μια αιφνιδιαστική και πρωτόγνωρη κίνηση που πλήττει την εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και κατ’ επέκταση την ναυτιλία.

Όπως αναφέρει το ot.gr, η υπέρμετρη αύξηση που αγγίζει το 400% από τις 07.10.2022 στα τέλη διέλευσης πλοίων από τον Βόσπορο που αποφάσισε η Τουρκία, αυτονόητα δημιουργεί τεράστια προβλήματα διαχείρισης στα ήδη ναυλωμένα και συμφωνημένα ναύλα αλλά και στα υπό ναύλωση πλοία και ειδικά στα πλοία της shortsea ναυτιλίας που πραγματοποιούν ιδιαίτερα συχνές διελεύσεις.

Η ΕΕΝΜΑ με σχετική επιστολή της προς τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητά την άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Παράλληλα, η ΕΕΝΜΑ βρίσκεται σε επικοινωνία με τους διεθνείς οργανισμούς, καθότι η αδικαιολόγητη απόφαση των Τουρκικών Αρχών, ουσιαστικά πλήττει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και αντίκειται στην λειτουργία της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.

πηγη