GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μεγάλη πορεία μοτοσικλετιστών για τα 26 χρόνια από τις δολοφονίες των Ισαάκ-Σολωμού

Μεγάλη πορεία πραγματοποιεί η "Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού" το Σάββατο 6 Αυγούστου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, 26 χρ...


Μεγάλη πορεία πραγματοποιεί η "Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού" το Σάββατο 6 Αυγούστου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, 26 χρόνων από τις δολοφονίες από τους Τούρκους, των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» αναφέρει ότι «δηλώνει παρούσα και φέτος, 26 χρόνια από τις δολοφονίες των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Με την πληγή της τουρκικής κατοχής να παραμένει ανοικτή, καλεί τους ανθρώπους της Κύπρου σε εκδήλωση μνήμης, αντίστασης και αξιοπρέπειας, στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου 6 Αυγούστου, ημέρα που θυμίζει σε όλους την Ακανθού, τον Καραβά, τη Λάπηθο και άλλα χωριά που καταλήφθηκαν από τον τουρκικό στρατό το 1974».

Προστίθεται ότι «της εκδήλωσης θα προηγηθεί η μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και θα καταλήξει στο οδόφραγμα της Δερύνειας το απόγευμα του Σαββάτου. 

Σκοπός των μοτοσικλετιστών, είναι να διατηρήσουν άσβεστη τη μνήμη της θυσίας του Τάσου και του Σολωμού, να επαναλάβουν το αίτημα για έκδοση και σύλληψη των καταζητούμενων δολοφόνων τους και να στείλουν παντού το μήνυμα της απελευθέρωσης της Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανάρτηση στα ΜΚΔ «φέτος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οδοιπορικό θα ξεκινήσει συμβολικά από το πρόσφατα αποκαλυφθέν «Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού», την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν τις σκλαβωμένες πατρίδες, την Ιωνία, τη Σμύρνη και κάθε γωνιά του Ελληνισμού».

Σημειώνεται ότι «η Μικρασιατική Καταστροφή, 52 χρόνια πριν την τουρκική εισβολή, είναι μια μαύρη μέρα για τον σύμπαντα Ελληνισμό και η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» δεν πρόκειται να την ξεχάσει.

Οι πρόσφυγες της Μικρασίας είναι οι πρόσφυγες της Κερύνειας, οι νεκροί του 1922 είναι οι νεκροί του 1974, οι νεκροί του 1996.

Η Μικρασία, η Κερύνεια και  η Αμμόχωστος μας καλούν και φέτος στο οδόφραγμα της Δερύνειας».

Οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν το Σάββατο 6 Αυγούστου από την Πάφο στις 5 το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου.

Από τη Λευκωσία η συγκέντρωση θα είναι στις 6 το απόγευμα στη Δυτική Κερκίδα του ΓΣΠ και από τη Λεμεσό επίσης στις 6 το απόγευμα από τον χώρο στάθμευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου.

Στη Λάρνακα οι μοτοσικλετιστές θα συγκεντρωθούν στις 6.30 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς (παρά την έξοδο Αβδελερού) και από την Αμμόχωστο στον κυκλικό κόμβο Αγίας Νάπας στις επτά το βράδυ.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, 7 Αυγούστου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειου.

πηγη