GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Ο πόλεμος δεν είναι ούτε περιφερειακός ούτε τοπικός αλλά παγκόσμιος

Την θέση πως ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία δεν είναι ούτε περιφερειακός ούτε τοπικός αλλά παγκόσμιος διατύπωσε ο πρόεδρος της Σερβ...


Την θέση πως ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία δεν είναι ούτε περιφερειακός ούτε τοπικός αλλά παγκόσμιος διατύπωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Alexander Vucic.

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος, όπου η Δύση πολεμά τη Ρωσία μέσω των Ουκρανών στρατιωτών» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Pink TV ο πρόεδρος της Σερβίας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι εν μέσω ενός παγκοσμίου πολέμου, όλες οι συζητήσεις για έναν περιφερειακό ή τοπικό πόλεμο πρέπει να σταματήσουν.

Όλος ο δυτικός κόσμος πολεμά τη Ρωσία μέσω των Ουκρανών.

Πρόκειται για παγκόσμια σύρραξη» υποστήριξε ο Vucic, επισημαίνοντας ότι τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι ενδεικτικά της κατάστασης και στα Βαλκάνια.

Όπως είπε, η Σερβία θα κάνει ότι είναι δυνατό και περνά από τα χέρια της για να διατηρηθεί η ειρήνη στην περιοχή.


Η στάση της Σερβίας

Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, επιδίωξη του είναι η χώρα να μην αποκλείσει τις επαφές και τη συνεργασία τόσο με τη Δύση όσο και με τη Ρωσία.

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας πορεία, να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα αλλά και με όλα τα άλλα έθνη.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή η πολιτική έχει επιβιώσει στη δυσκολότερη περίοδο.

Πόσο καιρό θα μπορέσει να διατηρηθεί, είναι κάτι που θα το δούμε

Σε κάθε περίπτωση έχει να κάνει με τα συμφέροντα του κράτους μας» υποστήριξε ο Vucic.

πηγη