GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δραματική η κατάσταση με τη φωτιά στη Λέσβο – Κάηκαν σπίτια στα Βατερά – Έφτασαν στην παραλία οι φλόγες

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκά...

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 19 οχήματα 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.  Υπάρχει επίσης συνδρομή από δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού εθελοντές,  υδροφόρες ΟΤΑ και τρεις τράκτορες.


Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολίχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Το μέτωπο σύμφωνα με το Open έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα ένα ισχυρό ρεύμα αέρα κατέβασε τη φωτιά στην παραλία των Βατερών. Εχει τραυματιστεί μάλιστα ελαφρά ένας πυροσβέστης.

Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Όπως είναι γνωστό τα Βατερά είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός με πολλές παραθεριστικές κατοικίες, αλλά και κατοικίες που έγιναν μόνιμες για αρκετούς κατοίκους της Βρίσας μετά τον σεισμό του 2017.


Στα άλλα μέτωπα της φωτιάς στο βουνό επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και κυρίως δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα.

πηγη