GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σαφές μήνυμα Μακρόν προς το γαλλικό έθνος: Κλείστε τα φώτα, ρεύμα «με σύνεση» όταν χρειαστεί - Οι Γάλλοι να... προετοιμαστούν

«Το καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα είναι πολύ δύσκολα», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος Σαφές μήνυμα προς το γαλλικό έθνος, έστειλε ο πρόεδρο...


«Το καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα είναι πολύ δύσκολα», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος

Σαφές μήνυμα προς το γαλλικό έθνος, έστειλε ο πρόεδρος της χώρας Emmanuel Macron για το δυσμενές σενάριο που φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ: Την πλήρη διακοπή από το ρωσικό αέριο.

Ειδικότερα, ο Macron προειδοποίησε την Πέμπτη 14/7 τους Γάλλους να προετοιμαστούν για την πλήρη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου υποστηρίζοντας εναλλακτικές λύσεις, σβήνοντας τα δημόσια φώτα τη νύχτα και συμμετέχοντας σε μια περίοδο ενεργειακής «σύνεσης» σε εθνικό επίπεδο.
Χωρίς να διαβλέπεται τέλος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, είπε ο Macron, οι Γάλλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για κόστη που θα παραμείνουν υψηλά.


Πολύ δύσκολο το φθινόπωρο

«Αυτός ο πόλεμος θα συνεχιστεί», είπε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή την εθνική εορτή της Γαλλίας, την Ημέρα της Βαστίλης.
«Το καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου θα είναι πολύ δύσκολα», διεμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια, όπως και τα τρόφιμα, ως όπλο», συνέχισε ο Μακρόν. «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το σενάριο όπου πρέπει να πάμε χωρίς καθόλου ρωσικό αέριο».

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνησή του θα προετοιμάσει ένα «σχέδιο σύνεσης» για την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο θα ξεκινούσε με το σβήσιμο των δημόσιων φώτων τη νύχτα όταν δεν είναι χρήσιμα.

Η Γαλλία θα συνεχίσει να επιδιώκει εναλλακτικές πηγές φυσικού αερίου, είπε, ζητώντας μια ταχύτερη μεταστροφή προς τα υπεράκτια αιολικά πάρκα και περισσότερη ευρωπαϊκή διασυνοριακή ενεργειακή συνεργασία για να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση.

Για τα ζητήματα άμυνας 

Αναφερόμενος επιπλέον στα ζητήματα της άμυνας ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η αύξηση των δαπανών των ενόπλων δυνάμεων ήταν τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίσει να είναι κατά τα επόμενα σημαντική, τονίζοντας πως η Γαλλία είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη.

Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης και της ευρωπαΐκής άμυνας ο ρόλος της οποίας θα πρέπει να είναι, όπως είπε, συμπληρωματικός προς εκείνον του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr