GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παγκόσμιος οικονομικός εφιάλτης - Ελληνικά σούπερ μάρκετ έθεσαν όριο σε άλευρα, ζάχαρη - Η Γερμανία ξεμένει από αέριο

Οι χώρες της Ευρώπης, επιβάλλουν ελέγχους στην κατανομή σπάνιων πόρων και αγαθών (rationing) Σε εξέλιξη βρίσκεται ο παγκόσμιος οικονομικό...



Οι χώρες της Ευρώπης, επιβάλλουν ελέγχους στην κατανομή σπάνιων πόρων και αγαθών (rationing)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο παγκόσμιος οικονομικός εφιάλτης, καθώς ήδη οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων για να αντιμετωπίσουν τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την επερχόμενη επισιτιστική κρίση και την ενεργειακή κρίση.
Λιγό καιρό πριν, οι χώρες της Δύσης πίστευαν ότι οι ελλείψεις τροφίμων και καυσίμων είναι κάτι μακρινό που αφορά τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, κυρίως σε Ασία και Αφρική.
Πλέον, η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης, επιβάλλουν ελέγχους στην κατανομή σπάνιων πόρων και αγαθών (rationing).
Μάλιστα, το Economic Collapse Group επικαλείται τα έκτακτα μέτρα που έλαβαν κάποια ελληνικά σούπερ μάρκετ, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Μετά τον περιορισμό της πώλησης ορισμένων αλεύρων και ηλιελαίου στο Διαδίκτυο, τα ελληνικά σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν στην αρχή του πολέμου να στραφούν στον περιορισμό της πώλησης ζάχαρης, λόγω προβλημάτων εφοδιασμού.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε θέσει ανώτατο όριο στην αγορά όλων των επωνυμιών καλαμποκέλαιου και ηλιέλαιου και αλευριού ανά πελάτη, ενώ η Mymarket έβαλε ανώτατο όριο στις αγορές ηλιελαίου και ο Σκλαβενίτης έθεσε όριο τις τέσσερις συσκευασίες για την αγορα ζάχαρης και καλαμποκέλαιου, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.
Η κατάσταση με τον εφοδιασμό έχει πλέον έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο τα έκτακτα μέτρα που έλαβαν στην αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, ήταν ενδεικτικά της ανησυχίας για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου.
Τους τελευταίους μήνες  παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται και σε άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά έθνη.
Για παράδειγμα, ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε σε αρκετά αυστηρούς περιορισμούς στην Ισπανία.
Σποραδικές ελλείψεις προϊόντων όπως αυγά, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα έπληξαν επίσης την Ισπανία από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Στην Ισπανία, τα καταστήματα θα επιτρέπεται προσωρινά να περιορίζουν «τον αριθμό των αγαθών που μπορεί να αγοράσει ένας πελάτης», σύμφωνα με πληροφορίες.

Το βλέμμα στο φυσικό αέριο - Δελτίο σε Ιταλία - Γερμανία;

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο περιορισμός στην προμήθεια του φυσικού αερίου είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα για το οποίο μιλούν πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη.
Η ροή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχει περιοριστεί και φαίνεται ότι αυτό μπορεί σύντομα να οδηγήσει την Ιταλία στην επιβολή δελτίου.
Η Ιταλία μπορεί να αρχίσει να καταναλώνει με δελτίο την κατανάλωση φυσικού αερίου σε ορισμένους βιομηχανικούς κολοσσούς, αφού η ρωσική Gazprom μείωσε στο μισό τις προμήθειες την Παρασκευή.
Το Σαββατοκύριακο, η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση και η ενεργειακή βιομηχανία θα συναντηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη για να συζητήσουν την κρίση, με πιθανό αποτέλεσμα την εισαγωγή κατάστασης συναγερμού, σύμφωνα με το πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο της χώρας.
Σύμφωνα με το CNN, η Γερμανία είναι «ένα βήμα πιο κοντά στον περιορισμό των προμηθειών».
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει πλέον επίσημα έλλειψη φυσικού αερίου και κλιμακώνει σχέδιο κρίσης για τη διατήρηση των προμηθειών, καθώς η Ρωσία κλείνει τις στρόφιγγες.
Η Γερμανία ενεργοποίησε την Πέμπτη τη δεύτερη φάση του προγράμματος έκτακτης ανάγκης φυσικού αερίου τριών σταδίων, φέρνοντάς την ένα βήμα πιο κοντά στον περιορισμό των προμηθειών στη βιομηχανία - ένα βήμα που θα προκαλούσε τεράστιο πλήγμα στον κλάδο.

Απροετοίμαστοι για την ύφεση οι Αμερικανοί

Την ίδια ώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται με ταχείς ρυθμούς και οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εντελώςαπροετοίμαστοι για κάθε είδους μεγάλη οικονομική ύφεση.
Είναι ενδεικτικό, ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 60% των Αμερικανών ζουν επί του παρόντος από μισθό σε μισθό…

www.bankingnews.gr