GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση: Ένας στους τέσσερις είναι «ικανός» να εξεγερθεί με όπλα κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών - ήτοι 28%- δήλωσαν ότι «θα μπορούσαν σύντο...



Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη

Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών - ήτοι 28%- δήλωσαν ότι «θα μπορούσαν σύντομα να εξεγερθούν κατά της κυβέρνησης με τα όπλα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian». 

Από τους ερωτηθέντες που έχουν τάσεις... ανταρσίας, το 37% είναι κάτοχοι όπλων. 

Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι, η πλειοψηφία των Αμερικανών - Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών - πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Τα αποτελέσματά της υποδηλώνουν ότι η ακραία πόλωση στην πολιτική των ΗΠΑ – και ο αντίκτυπός της στις διαπροσωπικές σχέσεις των Αμερικανών παραμένει ισχυρή, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι η ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης μπορεί σύντομα να είναι απαραίτητη, ενώ το ίδιο πιστεύει το 35% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων όπως και το 20% των Δημοκρατικών.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες παραδέχθηκαν επίσης ότι αποφεύγουν να μιλούν για πολιτική και το ένα τέταρτο ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους ή αποφεύγει φίλους και συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.

«Ενώ έχουμε καταγράψει εδώ και χρόνια την κομματική πόλωση στη χώρα, αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη των βαθύτατων διαιρέσεων στις κομματικές συμπεριφορές που διατρέχουν τη χώρα», επισημαίνει ο δημοσκόπος, Νιλ Νιούχαουζ.


πηγη