GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ούτε χρυσός, ούτε δολάρια, ούτε ασήμι! Κολοσσιαία κέρδη για όσους επένδυσαν σε αυτό

Τι προκαλεί τη σημαντική αύξηση στη ζήτησή του Το μέταλλο λιθίου ξεπέρασε τόσο το χρυσό όσο και το ασήμι με ποσοστό κέρδους ενός έτους. Το λ...

Τι προκαλεί τη σημαντική αύξηση στη ζήτησή του

Το μέταλλο λιθίου ξεπέρασε τόσο το χρυσό όσο και το ασήμι με ποσοστό κέρδους ενός έτους.

Το λίθιο, το οποίο ονομάζεται το πετρέλαιο του μέλλοντος, παρείχε ετήσια απόδοση 434% στον επενδυτή βασικών εμπορευμάτων.

Το λίθιο, το οποίο θεωρείται μεταξύ των ορυκτών που μπορούν να αφήσουν το στίγμα του στην επόμενη δεκαετία, έχει ξεπεράσει τόσο το χρυσό όσο και το ασήμι με τις επιδόσεις του τον τελευταίο χρόνο.


Στο χρηματιστήριο της Σαγκάης της Κίνας, όπου σημειώνονται οι περισσότερες συναλλαγές, η τιμή του λιθίου είναι 475 χιλιάδες 500 γιουάν (περίπου 70 χιλιάδες 730 δολάρια) ανά τόνο.

Μετά το λίθιο, η ισχυρότερη απόδοση σημειώθηκε από το τιτάνιο με 108%, ενώ οι επενδυτές σε χρυσό και ασήμι ήταν αναστατωμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Trading Economic, η τιμή του χρυσού μειώθηκε στα 1.706 δολάρια ανά ουγγιά και μειώθηκε κατά 5,75% τον περασμένο χρόνο, ενώ η τιμή του αργύρου, που έπεσε στα 18 δολάρια, υποχώρησε κατά 27,16% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ενώ η κορύφωση του δείκτη του δολαρίου τα τελευταία 20 χρόνια είναι αποτελεσματική στην πτώση των πολύτιμων μετάλλων, η αύξηση των επιτοκίων μειώνει την όρεξη για χρυσό και ασήμι.

Ο χαλκός σημείωσε πτώση 25,3% το περασμένο έτος, ενώ η πλατίνα έπεσε 22,8%.

Η ετήσια μείωση στον χάλυβα ήταν 27,9% και στο σιδηρομετάλλευμα 54,8%.

Η αύξηση της σημασίας των καθαρότερων πηγών ενέργειας και των ηλεκτρικών οχημάτων ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ευαισθησίας παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, προκαλεί σημαντική αύξηση στη ζήτηση λιθίου.


πηγη