GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας για την βάπτιση από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο

Η επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο Τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος του ζήτησε εγγράφως άδεια να τε...


Η επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο

Τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος του ζήτησε εγγράφως άδεια να τελέσει «βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση» αποσιωπώντας ότι τα παιδιά ανατρέφονται από πρόσωπα του ιδίου φύλου - Η διπλή βάπτιση των παιδιών του γκέι ζευγαριού Ευάγγελου Μπούση και Πίτερ Ντούντα.

Σύμφωνα με το protothema.gr , επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας έστειλε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος, σε σχέση με την βάφτιση που τέλεσε στην Βουλιαγμένη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, καθώς ο ίδιος είχε δώσει την σχετική άδεια.


Τονίζει ότι ότι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ενήργησε αυτοβούλως και αντικανονικώς εντός της Μητρόπολής του, λέει ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και δεν παρεβρέθηκε στο μυστήριο και υποστηρίζει εμμέσως ότι δεν γνώριζε πως τα παιδιά που βαπτίστηκαν «ανατρέφονται από δύο πρόσωπα του ιδίου φύλου».

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, επισημαίνει ότι στέλνει την επιστολή «εξ αφορμής του θορύβου που προεκλήθη» και λέει ότι αυτός δεν είχε ενημερωθεί για το τι θα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Όπως τονίζει ο κκ Αντώνιος «ο Σεβασμιότατος Αμερικής μου εζήτησεν εγγράφως άδειαν να τελέση «την βάπτισην των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμώμενης ομογενειακής οικογένειας Μπούση».

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος λέει ότι δεν είχε καμία γνώση για ό,τι έγινε και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ούτε πριν της βάφτισης ούτε μετά από αυτή.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι δήθεν έλαβε μέρος, ο κκ Αντώνιος τονίζει ότι δεν παρεβρισκόταν στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης κατά τη διάρκεια της βάφτισης.

Παράλληλα με το υπόμνημά του προς την Ιερά Σύνοδο για το θέμα της βάπτισης των παιδιών του Ευάγγελου Μπούση και του συζύγου του Πίτερ Ντούντας, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, ο κκ. Αντώνιος δίνει στη δημοσιότητα και την επιστολή που είχε λάβει στις 21 Ιουνίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με την οποία ο κκ. Ελπιδοφόρος ζητούσε άδεια για να τελέσει την βάπτιση «των δύο τέκνων της εκ Σικάγου ορμωμένης ομογενειακής οικογένειας Μπούση», θέλοντας να καταδείξει ότι δεν εγνώριζε πως οι γονείς των νεοφώτιστων είναι ομόφυλο ζευγάρι.

Διαβάστε την επιστολή του Μητροπολίτη Γλυφάδας προς την Ιερά Σύνοδο.


Διαβάστε το αίτημα που είχε αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον Μητροπολίτη Γλυφάδας, χωρίς αναφορά στο γεγονός ότι τα δύο παιδιά «ανατρέφονται από πρόσωπα του ιδίου φύλου»


πηγη