GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Φωτιά στην Πεντέλη: Προειδοποίηση για επιδείνωση των ανέμων τα ξημερώματα

«Οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ» αναφέρει ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Ενίσχυση της έντασης των ανέμ...

«Οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ» αναφέρει ο Διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και το μεσημέρι της Τετάρτης προβλέπει και η πυρομετεωρολογική ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ , ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Σημειώνει επίσης ότι «οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ , ενω πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν».


 

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 19.07.2022 στην ευρύτερη περιοχή Νταού Πεντέλης η Πυρομετεωρολογική ενημέρωση από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει:

– Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.

– Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 – 20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10%, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.

– Ωστόσο, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.

– Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.

pronews