GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σερβία για συντριβή Antonov: Αυτά είναι τα πυρομαχικά που μετέφερε το αεροσκάφος

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων, Valir - ...

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων, Valir - Ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας παραμένουν στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος εν αναμονή του πορίσματος από τον ειδικό λόχο βιολογικής άμυνας

Συνολικά 11,5 τόνους πυρομαχικών μετέφερε το Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τη συγκεκριμένη πληροφορία έκανε γνωστή ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Τα πυρομαχικά προορίζονταν για το Μπαγκλαντές.

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.


Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 και
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.


Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου 'Αμυνας.

Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο της συντριβής του Antonov, σπεύδει ειδική ομάδα πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας.

Τι δήλωσε ο Ουκρανός πρόξενος

Νωρίτερα, ο ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

πηγη