GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν έχει μείνει πετροχάλικο! Ρωσία: ''Σμπαράλια'' 300 στρατιωτικές και 18.000 αστικές εγκαταστάσεις - Ουκρανοί μαχητές σε Ζελένσκι: Αρνούμαστε να πολεμήσουμε!

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί! Επιτέθηκαν στην γέφυρα της Χερσώνας, προκαλώντας πολλές ζημιές - Βίντεο ΗΡωσία έχει καταστρέψει περισσότερες...

Στην αντεπίθεση οι Ουκρανοί! Επιτέθηκαν στην γέφυρα της Χερσώνας, προκαλώντας πολλές ζημιές - Βίντεο

ΗΡωσία έχει καταστρέψει περισσότερες από 18.000 αστικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία και έχει προκαλέσει περίπου 300 χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Yevgeny Yenin, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι σήμερα, ο μεγαλύτερος αριθμός βομβαρδισμών καταγράφηκε στην περιοχή του Λουγκάνσκ - περισσότερες από 4 χιλιάδες εκρήξεις. Στην περιοχή του Ντόνετσκ, σχεδόν 3 χιλιάδες εκρήξεις, ενώ στην περιοχή του Μικολάιβ περίπου 700. 

''Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καταγράφουν καθημερινά περίπου πενήντα βομβαρδισμούς ουκρανικών πόλεων και κωμοπόλεων. Για παράδειγμα, σε μία μόνο ημέρα η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για 36 βομβαρδισμούς οικισμών, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να σκοτωθούν και 37 να τραυματιστούν", είπε ο Yevgeny.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 5,2 χιλιάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου. 


Ουκρανική προέλαση στον Νότο και πλήγμα στη γέφυρα της Χερσώνας

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλασή τους στα νότια της χώρας απελευθερώνοντας το ένα χωριό μετά το άλλο στην περιφέρεια της Χερσώνας, ενώ πλήττουν πλέον με βολές και την ίδια την πόλη. Οι Ρώσοι απαντούν με λυσσαλέους βομβαρδισμούς σε άλλες πόλεις στα νότια και τα ανατολικά.

Οι αρχές στη Χερσώνα, που είναι υπό ρωσική κατοχή, έκλεισαν τη μοναδική γέφυρα της πόλης κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου αφού δέχθηκε πυρά από συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) που προμήθευσαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και TASS την Τετάρτη.


Η γέφυρα Αντονόφσκι έχει κλείσει για τους πολίτες, αλλά η δομική της ακεραιότητα δεν έχει πληγεί από τους βομβαρδισμούς, είπε στο Interfax ο Κίριλ Στρεμούσοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διοίκησης της πόλης.

Το TASS επικαλέστηκε τον αξιωματούχο που είπε ότι πύραυλος HIMARS είχε στόχο τη γέφυρα.

Μια ουκρανική αντεπίθεση για την ανακατάληψη της νότιας περιοχής από τη Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να ωφεληθεί από την καταστροφή της γέφυρας, σύμφωνα με δυτικές εκτιμήσεις.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο χωριών στην περιοχή της Χερσώνας, δηλαδή της Αντρεέφκα και του Λοζόβοε.

«Έγιναν τέσσερα χτυπήματα εναντίον του εχθρού χρησιμοποιώντας αεροσκάφη επίθεσης εδάφους, βομβαρδιστικά και ελικόπτερα. Τέσσερα οχυρά του εχθρού στις περιοχές Αντρεέφκα, Μπελογκόρκα και Μπλαγκόντατνι χτυπήθηκαν. Έτσι, η Αντρεέφκα απελευθερώθηκε και τελικά εκκαθαρίστηκε από ρωσικά στρατεύματα κατοχής. Όπως επίσης και στο Λοζόβοε, όπου τα στρατεύματά μας ενοποίησαν με ασφάλεια τις θέσεις τους λίγες ημέρες νωρίτερα», δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Μικολάιβ και στο Ντνιπροπετρόφσκ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναφέρθηκαν ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά του Μικολάιβ και τους Ντνιπροπετρόφσκ.

«Το πρωί της 27ης Ιουλίου, γύρω στις 6.20, το Μικολάιβ βομβαρδίστηκε ξανά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα χτυπήματα έγιναν στη βιομηχανική ζώνη και σε επισκευαστική επιχείρηση. Ζημιές υπέστησαν και το κτίριο και τα ιδιωτικά οχήματα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο περιφερειακός διοικητής του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ.

Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας που είναι στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, δύο πύραυλοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πλήγματα στο Μπαχμούτ

Είχαν προηγηθεί επίσης πολλαπλά πλήγματα από εδάφους και αέρος κατά του Μπάχμουτ (στην περιφέρεια του Ντονέτσκ) και της Οδησσού, στην άλλη άκρη της Ουκρανίας (νοτιοδυτικά). Ο Ουκρανός διοικητής της περιφέρειας του Ντονέτσκ αναφέρει ότι ολόκληρη η επαρχία πλήττεται διαρκώς από ρωσικά βλήματα.

Ουκρανοί στρατιώτες σε Ζελένσκι: Αρνούμαστε να πολεμήσουμε! 

Στρατιωτικοί της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέγραψαν ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Οι μαχητές είπαν ότι αρνούνταν να υπακούσουν στις εντολές και να πολεμήσουν στην πρώτη.

Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, μπροστά στα μάτια τους, τρεις ομάδες μάχης εξολοθρεύτηκαν και άλλες τόσες υπέστησαν σοβαρές απώλειες.  Στην έκκλησή τους τόνισαν ότι δεν τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα όπλα και αρνήθηκαν να απομακρύνουν τους τραυματίες.

''Σκοτωνόμαστε, η διοίκηση είναι ανίκανη και αμελής'', είπαν οι στρατιωτικές ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Oleksandr Lukhanin, κρατούμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να παραδοθεί. Ο άνδρας επιβεβαίωσε ότι οι μαχητές που κατέθεσαν τα όπλα αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Λουχάνιν, εάν οι Ουκρανοί μαχητές είχαν παραδοθεί, δεν θα υπήρχαν θύματα και βασανισμοί. Ανέφερε ως παράδειγμα την Χερσώνα. 

Τον Μάιο, ο πρώην διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Serhiy Volynsky, ο οποίος παραδόθηκε στο έδαφος του Azovstal, μίλησε για το χάος στον έλεγχο μάχης της μονάδας κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να διαρρήξει μέρος των Ουκρανών πεζοναυτών στην Μαριούπολη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω των ανίκανων ενεργειών του προκατόχου του ως διοικητή, πολλοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά.


πηγη