GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

18 κινεζικά υπερηχητικά συστήματα DF-21 αναπτύχθηκαν για να πλήξουν ομάδα αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ

Η Κίνα έχει θέσει τα συστήματα υπερηχητικών πυραύλων της σε πλήρη συναγερμό Η Κίνα έχει θέσει σε πλήρη συναγερμό τα υπερηχητικά αντιπλοϊκ...


Η Κίνα έχει θέσει τα συστήματα υπερηχητικών πυραύλων της σε πλήρη συναγερμό

Η Κίνα έχει θέσει σε πλήρη συναγερμό τα υπερηχητικά αντιπλοϊκά πυραυλικά της συστήματα καθώς μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου του αμερικανικού ναυτικού εμφανίζεται στα ύδατα ανοικτά των ακτών της Κίνας και της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με κινεζικές πηγές, πρόκειται για τουλάχιστον 18 πυραυλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια ολόκληρη ομάδα αεροπλανοφόρων μέσα σε λίγα λεπτά.

Μέχρι σήμερα, η Κίνα διαθέτει 18 συστήματα υπερηχητικών πυραύλων DF-21 και DF-21D σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για πολεμική χρήση.

Τα τελευταία είναι ικανά να εκτελούν πλήγματα ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις, με ταχύτητα πτήσης πάνω από 12.000 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η ακρίβεια εμπλοκής του στόχου φτάνει τα 10 μέτρα.

Η υψηλή ταχύτητα πτήσης του υπερηχητικού πυραύλου DF-21D καθιστά απίθανη την επιτυχή αναχαίτισή του.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η Κίνα μπορεί να διαθέτει πυραύλους DF-ZF σε πλήρη ετοιμότητα, οι οποίοι είναι ικανοί να προσβάλλουν πολεμικές κεφαλές που κινούνται στο δρόμο με ταχύτητα έως και 12 ΜΑΧ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναχαίτισή τους ακόμη και από σύγχρονα συστήματα πυραυλικής άμυνας, ενώ για τα συστήματα αεράμυνας οι ταχύτητες αυτές είναι πολύ υψηλές.

Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ιδιαίτερα τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ της ΛΔΚ και των ΗΠΑ, ιδίως δεδομένου ότι η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ωρών.

πηγη