GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δύσκολη νύχτα στην Ηλεία: «Η φωτιά μάς περικύκλωσε σε 10 λεπτά όπως το 2007»

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους Μνήμες από τη φονική πυρκαγιά του 2007 ξυπνά η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε πλήρ...


Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους

Μνήμες από τη φονική πυρκαγιά του 2007 ξυπνά η μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ηλεία.

«Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά, όπως το 2007», είπε ο Αναστάσιος Καρνάρος, δημοτικός σύμβουλος στα Κρέστενα, αναφέροντας πάντως πως δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και εγκλωβισμένους.

«Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται πλέον εκτός οικισμών και κινείται σε αγροδασικές εκτάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

Επίσης, όπως είπε ο δήμαρχος, «μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για ενδεχόμενες ζημιές σε σπίτια».

Όσον αφορά στην εξέλιξη της φωτιάς, ο δήμαρχος ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «το πύρινο μέτωπο απλώθηκε σε έκταση περίπου 20 χιλιομέτρων», προσθέτοντας ότι «είναι θετικό το γεγονός ότι πλέον δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής πάντως βρίσκονται επί ποδός και προσπαθούν να συνδράμουν με όποια μέσα διαθέτουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή την ώρα (20:35) η φωτιά φαίνεται να απομακρύνεται από τα Κρέστενα, με κατεύθυνση προς τα χωριά Γρύλλος, Βρίνα και Σμέρνα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Μακρίσια το μεσημέρι της Κυριακής (15:30) και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ανέμων αλλά και της έντονης ζέστης.

Νωρίτερα, λόγω του κινδύνου, εξεδόθη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την αποφυγή των περιοχών όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου.

Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, που όμως σταμάτησαν λόγω σκότους.


πηγη