GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Επίδειξη δύναμης με τον πύραυλο «Yars» από τη Ρωσία! Φορτωμένη με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon η ρωσική φρεγάτα ''Admiral Gorshkov'' (Εικόνες- Βίντεο)

Σε πλήρη ετοιμότητα η ρωσική φρεγάτα ''Admiral Gorshkov'' - Κτυπά στα 1.000 χλμ με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon - Ο RS-...


Σε πλήρη ετοιμότητα η ρωσική φρεγάτα ''Admiral Gorshkov'' - Κτυπά στα 1.000 χλμ με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon - Ο RS-24 Yars μπορεί να εξουδετερώσει κάθε αντιπυραυλικό σύστημα

Μια σειρά δοκιμών του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Zircon στη φρεγάτα Admiral of the Fleet της Σοβιετικής Ένωσης Gorshkov ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του βόρειου στόλου ναύαρχος Αλεξάντρ Μοϊσέεφ .

«Ο κύκλος δοκιμής του υπερηχητικού πυραύλου Zircon ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τη φρεγάτα Admiral Gorshkov του Στόλου της Σοβιετικής Ένωσης, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα τόσο του ίδιου του αερομεταφορέα όσο και του νέου όπλου», σημείωσε ο Μοϊσέεφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια μιας από τις εκτοξεύσεις, ο πύραυλος κρουζ Zircon έπληξε στόχους στη Λευκή Θάλασσα σε απόσταση περίπου 1.000 χλμ.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από αυτό υπήρχαν ανεπίσημες αναφορές ότι οι κρατικές δοκιμές του πυραύλου Zircon από πλοία επιφανείας είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Επίδειξη δύναμης με τον πύραυλο «Yars»

Οι πυρηνικές δυνάμεις με ICBM τύπου Yars, που διαθέτει η Ρωσία, άρχισαν να διεξάγουν γυμνάσια στην επαρχία Ιβάναβα, βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο RS-24 Yars χρησιμοποιείται από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εδώ και περίπου 10 χρόνια και είναι ένα από τα πιο ισχυρά πυρηνικά όπλα του ρωσικού στρατού.

Ο πύραυλος Yars έχει βάρος σχεδόν 50 τόνους και βεληνεκές 12.000 χιλιόμετρα.

Ο RS-24 Yars μπορεί να εξουδετερώσει κάθε αντιπυραυλικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Aegis Ashore ABM των ΗΠΑ που βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις στην Πολωνία και στη Ρουμανία.


πηγη