GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις - Στρατιωτικοί προέβλεψαν ότι τα mRNA εμβόλια ενδέχεται να διακοπούν λόγω καρδιακής φλεγμονής

Μέχρι τις 8 Ιουνίου, έχουν αναφερθεί πάνω από 5.000 κρούσματα  μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό για COVID-19 Ένας Αμερι...


Μέχρι τις 8 Ιουνίου, έχουν αναφερθεί πάνω από 5.000 κρούσματα  μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό για COVID-19

Ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος προέβλεψε μια παύση στη χορήγηση των εμβολίων για τον COVID-19 των εταιριών της Moderna και της Pfizer, εάν εντοπιστούν περισσότερες περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό.

Ο Harry Chang, ένας αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού, έκανε την πρόβλεψη στις 27 Απριλίου 2021.

Την ίδια μέρα ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) είπε ότι η υπηρεσία δεν έβλεπε σήμα ασφαλείας όταν επρόκειτο για φλεγμονή της καρδιάς.

«Μια παύση της χορήγησης Pfizer/Moderna θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ που εκτιμάται ως απίθανο λόγω μυοκαρδίτιδας και μπορεί να προέρχεται από πολλαπλές πηγές (π.χ. COVID, άλλες καταστάσεις, άλλα εμβόλια κ.λπ.)», έγραψε ο Chang.

Η μυοκαρδίτιδα είναι ένας τύπος καρδιακής φλεγμονής

«Ωστόσο, η αυξημένη προσοχή που αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό να προκαλέσει μια παύση στην αναθεώρηση ασφάλειας από την ACIP/FDA», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Συμβουλευτική Επιτροπή για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης, η οποία συμβουλεύει το CDC για τα εμβόλια και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), το οποίο αποφασίζει εάν θα σταματήσει τους εμβολιασμούς.

Ο Chang μιλούσε με την Tricia Blocher, αξιωματούχο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια, και άλλους αξιωματούχους της Καλιφόρνια και του στρατού.

Αντέδρασε σε μια ιστορία σχετικά με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που ανίχνευε υψηλότερο από τον αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής στα στρατεύματα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «αποκαλύπτουν ότι υπήρχε μια πρώιμη κόκκινη σημαία με αναφορές μυοκαρδίτιδας που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID-19 στις ΗΠΑ και το Ισραήλ», αλλά ότι οι αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι η αναγνώριση του κινδύνου «θα είχε αρνητική επίδραση στη δημόσια αντίληψη για την ασφάλεια και την απορρόφηση του εμβολίου COVID », είπε η Barbara Loe Fisher, συνιδρυτής και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Εμβολίων, σε ένα email στους The Epoch Times.

Μυοκαρδίτιδα και Περικαρδίτιδα

Η μυοκαρδίτιδα και μια παρόμοια πάθηση, η περικαρδίτιδα, είναι σοβαρά ζητήματα που συχνά αναγκάζουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να ασκούνται και να αναλαμβάνουν άλλες σωματικές δραστηριότητες για κάποιο χρονικό διάστημα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συνθήκες μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο .

Οι περισσότερες περιπτώσεις που ανιχνεύονται μετά τον εμβολιασμό απαιτούν νοσηλεία.

Μερικοί άνθρωποι υφίστανται μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Ούτε το CDC ούτε το ACIP δημοσίευσαν αναφορές για φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό για εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της ανίχνευσης του Πενταγώνου.

Η πρώτη έκθεση από το ACIP, μια περίληψη των παρουσιάσεων που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, ανέφερε ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό δεν διέφεραν από τα αναμενόμενα ποσοστά, τα οποία καθορίζονται με βάση τις βασικές γραμμές με βάση την τακτική εμφάνιση της πάθησης στον γενικό πληθυσμό.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ωστόσο, η επιτροπή αναγνώρισε ότι υπήρχαν υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό, αναφέροντας λεπτομερώς τους αριθμούς σε μια έκθεση με ημερομηνία 24 Μαΐου 2021.

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα αναφέρθηκαν σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από ό,τι αναμενόταν σε άνδρες ηλικίας 12 έως 29 ετών, αλλά ο επίσημος ισχυρισμός ήταν πως ήταν πολύ νωρίς για να υποδείξουμε μια σύνδεση μεταξύ των προβλημάτων και των εμβολίων.

Περίπου 341 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό είχαν αναφερθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίου (VAERS), ένα παθητικό σύστημα που διαχειρίζεται το CDC και η FDA, έως τα τέλη Απριλίου 2021.

Μέχρι τις 8 Ιουνίου, έχουν αναφερθεί πάνω από 5.000 κρούσματα.


www.bankingnews.gr