GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Λες; Η Lockheed Martin υπέγραψε συμφωνία με έναν διεθνή πελάτη που δεν κατονομάζεται για τα συστήματα αεροσκαφών F-35

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, έγινε αλλαγή συμβολαίου ύψους 578,2 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ Γράφ...


Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, έγινε αλλαγή συμβολαίου ύψους 578,2 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ

Γράφαμε πριν από τα Χριστούγεννα πως η Lockheed Martin ανακοίνωσε νέο συμβόλαιο για F-35 "απροσδιόριστης ξένης χώρας"

Τώρα η μυστικοπάθεια επανέρχεται, αφού η Lockheed Martin υπέγραψε συμφωνία με έναν διεθνή πελάτη που δεν κατονομάζεται για τα συστήματα αεροσκαφών F-35.

Η συμφωνία 578,2 εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να παρέχει υπηρεσίες ενοποίησης συστημάτων F-35, διαχείρισης προγραμμάτων, μελέτης και εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις ειδήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού η εταιρεία ανάπτυξης των πολεμικών αεροσκαφών F-35 Ligning II, υπέγραψε συμβόλαιο με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για τα προηγμένα πολεμικά αεροπλάνα 5ης γενιάς.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, έγινε αλλαγή συμβολαίου ύψους 578,2 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Ολόκληρο το υποχρεωτικό ποσό βάσει της συμφωνίας θα προέλθει από κεφάλαια πελατών ξένων στρατιωτικών πωλήσεων, δήλωσε το υπουργείο την Παρασκευή.

«Το 85% των εργασιών βάσει της σύμβασης θα διεξαχθεί στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, με το υπόλοιπο 15% να πραγματοποιείται στο Ορλάντο της Φλόριντα και σε διάφορες τοποθεσίες εκτός των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρθηκε ακόμη. 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ F-35 ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Το Υπουργείο Άμυνας αναμένει από τη Lockheed Martin να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τον Μάρτιο του 2030.

Από την άλλη, η σταθερή αλλαγή τιμής στη συμφωνία επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Η τελευταία αλλαγή έρχεται μόλις η Lockheed έλαβε μια αλλαγή σύμβασης 166,6 εκατομμυρίων δολαρίων από το Ναυτικό για την παροχή, εγκατάσταση και διαμόρφωση 22 εκπαιδευτικών συσκευών αεροσκαφών F-35, συμπεριλαμβανομένων προσομοιωτών πλήρους αποστολής, διαδραστικού λογισμικού εκπαίδευσης και πολυφασματικής βάσης δεδομένων

Το πιθανότερο είναι πως η σύμβαση αυτή με τον άγνωστο αποδέκτη δεν αφορά την χώρα μας, αλλά η συγκυρία που λαμβάνει χώρα αν μη τι άλλο δημιουργεί σκέψεις.

Ιδίως αν θυμηθούμε πως προ μηνός συνάντηση με στελέχη του προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35, είχε, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε τότε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.


πηγη