GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

‘Χρυσή’ η γνώση από τα Ellinopoula!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9η Iουνίου 2022 Αθήνα. ‘Χρυσή’ η γνώση από τα Ellinopoula! Κορυφαίος «Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Χρονιάς» αναδείχθηκαν τα...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9η Iουνίου 2022

Αθήνα.


‘Χρυσή’ η γνώση από τα Ellinopoula!

Κορυφαίος «Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Χρονιάς» αναδείχθηκαν τα Ellinopoula, αποσπώντας το Πλατινένιο Βραβείο Αριστείας (Platinum Award of Excellence Educational Organization of the Year) στο πλαίσιο του 7ου Ετήσιου Διαγωνισμού Education Leaders Awards, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2022.

Η ήδη πολυβραβευμένη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για τα παιδιά της Διασποράς και εξοικείωσής τους με τον Ελληνισμό, εκτός από την ύψιστη διάκριση της διοργάνωσης, απέσπασε 4 ακόμη εντυπωσιακά βραβεία: δύο χρυσά, για την Ψηφιακή Εκπαίδευση (Gold Award Digital Education) και την Εξ Αποστάσεως/Υβριδική Εκπαίδευση (Gold Award Distance/Hybrid Education) καθώς και δύο αργυρά: για την Καινοτομία στη Διδασκαλία (Silver Award Innovation in Teaching) και την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα/Εφαρμογή (Silver Award Educational Platform/App).

Τη βαρύτητα της πλούσιας ‘προίκας’ των βραβείων, που αθροίζουν πλέον τα Ellinopoula, τόνισε κατά το χαιρετισμό της η πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώπιον εκπροσώπων από κάθε ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό τομέα της Ελλάδας: «Το αποψινό φεστιβάλ αποτελεί μία γιορτή της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Καμία χώρα του κόσμου δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθεί και να κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο δημοκρατίας χωρίς αντίστοιχα να διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Τα βραβεία, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία προσέγγιση στην αριστεία.

Αναδεικνύουν τις πηγές του εκπαιδευτικού πλούτου της χώρας καθώς και της εδραίωσης αυστηρών κριτηρίων.

Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, από δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, πειραματικά σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας αλλά και Έλληνες του εξωτερικού, ο ιδιωτικός τομέας ….

Όλοι, μέρος της προσπάθειας.

Κάθε πρόταση που υποβάλλεται, αξιολογείται και βαθμολογείται από τέσσερις διαφορετικούς εκτιμητές, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα βαθμό, στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι αδιαμφισβήτητο σε ό,τι αφορά την επιλογή μεταξύ των καλύτερων υποψηφιοτήτων».

Φέτος, η Επιτροπή Αξιολόγησης έλαβε σοβαρά υπόψη πως τα Ellinopoula δεν ‘αναπαύθηκαν στις δάφνες’ τους.

Αντίθετα, έβαλαν ακόμη ψηλότερα τον πήχη, βελτιώνοντας την υφιστάμενη πλατφόρμα, εμπλουτίζοντάς την με νέα, καινοτόμα χαρακτηριστικά και επεκτείνοντας τη δράση τους με Ζωντανά Διαδικτυακά Μαθήματα (Live Online Classes), ενισχύοντας έτσι την εμπειρία των επωφελούμενων.

Η κ. Άννα Σάκκη, διευθύντρια της πλατφόρμας Ellinopoula, δήλωσε κατά την απονομή των βραβείων:

«Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία του να μάθουν τα παιδιά της Διασποράς την ελληνική γλώσσα, να έρθουν σε επαφή με τον Ελληνισμό, ειδικά σήμερα. 

Επειδή, από τον Ελληνισμό απορρέουν οι θεμελιώδεις αξίες της ζωής, βοηθώντας τα παράλληλα να διαμορφώσουν τον χαρακτήρα τους, την ταυτότητά τους.

Ταυτόχρονα, τους εξασφαλίζει στέρεες βάσεις, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν.

Βασιζόμαστε σε μία φανταστική ομάδα νέων, ταλαντούχων ανθρώπων στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα με αγάπη και δίνουν όλη τους την ψυχή σε ό,τι κάνουν για να αναπτύξουν τα Ellinopoula.

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την κ. Διαμαντοπούλου καθώς και την Επιτροπή των βραβείων για τους Education Leaders Awards, οι οποίοι ανέδειξαν τα Ellinopoula ως τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό της Χρονιάς.

Να τους ευχαριστήσω, ακόμη, για όλες τις διακρίσεις στις διάφορες κατηγορίες, που μας απένειμαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αποτελεί πραγματικά μεγάλη τιμή για μας.

Όσο για μας, συνεχίζουμε ακάματα την αποστολή μας, να προωθήσουμε την ελληνική γλώσσα και τον Ελληνισμό σε ολόκληρη τη Διασπορά».


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Σχετικά με τα Ellinopoula

Πρόκειται για μία βραβευμένη διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και διάδοσης του Ελληνισμού, η οποία απευθύνεται στα Ελληνόπουλα της Διασποράς σε όλο τον κόσμο.

Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές απολαμβάνουν μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία υποστηρίζεται από καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η αναγνώριση του λόγου και η διαδικτυακή καταγραφή της προόδου, που σημειώνει ο μαθητής/η μαθήτρια.

Τα παιδιά λατρεύουν τα εκπαιδευτικά βίντεο, τα ψυχαγωγικά παιχνίδια, τις διαδραστικές ασκήσεις.

Στις Ζωντανές Διαδικτυακές Τάξεις, τα Ελληνόπουλα δεύτερης ή τρίτης γενιάς μαθαίνουν μέσα σε ομάδες συνομηλίκων τους, κάτω από την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών, των οποίων η μητρική γλώσσα είναι η Ελληνική.

Ο κεντρικός κορμός λειτουργίας της πλατφόρμας, το ‘Μονοπάτι της Γνώσης’, αποτελείται από μία σειρά αυστηρά δομημένων μαθημάτων, τα οποία προσαρμόζονται στο επίπεδο του κάθε μαθητή ή μαθήτριας, σύμφωνα με τις αρχές της εξατομικευμένης διδασκαλίας.

Διόλου τυχαίο που ως τώρα τα Ellinopoula.com έχουν εμπνεύσει την αγάπη για την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό σε χιλιάδες γονείς και παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σχετικά με τα Βραβεία για τους Ηγέτες της Εκπαίδευσης (Education Leaders Awards)

Σε ετήσια βάση, η Επιτροπή Αξιολόγησης απονέμει στους Ηγέτες της Εκπαίδευσης το Πλατινένιο, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο Βραβείο.

Αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση απέναντι σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, οι οποίοι διακρίνονται μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές, την καινοτομία.

Οι συγκεκριμένοι φορείς μπορεί να προέρχονται είτε από το χώρο της δημόσιας, είτε της ιδιωτικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων, ενώ συμπεριλαμβάνονται ειδικά σχολεία αλλά και κέντρα εκπαίδευσης.

Πληροφορίες στις ιστοσελίδες:

www.ellinopoula.com

www.educationleadersawards.gr