GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Όταν οι ιθύνοντες αποδέχονται το αφύσικο ως φυσικό, η οργή του Θεού αλλά και της Φύσεως θα μας κατακεραυνώσουν

Όταν οι ιθύνοντες αποδέχονται το αφύσικο ως φυσικό, η οργή του Θεού αλλά και της Φύσεως θα μας κατακεραυνώσουν.                          ...


Όταν οι ιθύνοντες αποδέχονται το αφύσικο ως φυσικό,

η οργή του Θεού αλλά και της Φύσεως

θα μας κατακεραυνώσουν.
                                                                                                26.6.2022

Κοινοποιοῦμε τὴν :

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ

ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Κάθε γνήσιον Έλληνα,

Συγχρόνως δε

και Ορθοδοξον Χριστιανόν
 

ΘΕΜΑ:

Ομοφυλοφιλία = Κτηνωδία

Αίγιον, 24 Ιουνίου 2022
 

τοῦ Σεβασμιωτάτου πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αἰγιαλείας κ.κ. Ἀμβροσίου
 

καὶ τὸ ἐπίκαιρον ἄρθρον τοῦ κ. Μανώλη Κοττάκη, Διευθυντοῦ τῆς Ἐφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» μὲ τίτλο :

«Αν είσαι Πατριώτης, μου περισσεύει αν είσαι γκέι» (22.6.2022)

https://www.newsbreak.gr/apopseis/344821/an-eisai-patriotis-moy-perisseyei-an-eisai-gkei/

Τὰ λόγια ἀπὸ ἐμᾶς περισσεύουν ἐμπρὸς εἰς τοὺς δύο παραπάνω ὀγκόλιθους, σχετικῶς μὲ τὸ ἐπίκαιρον τραγικὸν θέμα τῆς ἐπισήμου ἀναγνωρίσεως τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἐκ μέρους τῶν Ἑλλήνων ἰθυνόντων πασῶν τῶν παρατάξεων.

Εὐτυχῶς ἀντανακλᾶ μία ἐλπίδα ἀπὸ τὴν μεγάλη σύγχρονη καθοδηγήτρια δύναμιν, τὶς Η.Π.Α.  μὲ τὶς ἀποφάσεις Πολιτειῶν τῶν ΗΠΑ, οἱ ὁποῖες ἀπαγορεύουν τὶς ἀμβλώσεις μετὰ τὴν σχετικὴ ἀπόφασιν τοῦ Ἀνωτάτου Δικαστηρίου. (https://www.cnn.gr/kosmos/story/317811/hpa-politeies-apagoreyoyn-tis-amvloseis-meta-tin-apofasi-toy-anotatoy-dikastirioy.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ τηλ 210 3254321

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ

ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

Κάθε γνήσιον Έλληνα,

Συγχρόνως δε

και Ορθοδοξον Χριστιανόν

ΘΕΜΑ:

Ομοφυλοφιλία = Κτηνωδία

Αίγιον, 24 Ιουνίου 2022

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ=ΚΤΗΝΩΔΙΑ!

«Κτηνωδία» = Ουσιαστικό = κτηνώδης ενέργεια,

δηλ. απάνθρωπη πράξη!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΓΝΗΣΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΔΕ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΝ

Αδελφοί μου,

«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου»  φωνάζει συνεχώς η Μητέρα μας Εκκλησία!  Πράγμα,  το οποίον σημαίνει να μη παρασυρώμεθα από την καταιγίδα της αμαρτίας, η οποία τώρα πλέον πλημμυρίζει την Κοινωνίαν μας!

          Σήμερα, δυστυχώς, ο κόσμος έχει χάσει τα λογικά του! Το παράνομο θεωρείται νόμιμο! Το παρά φύσιν θεωρείται φυσιολογικό! Η ανηθικότητα θεωρείται φυσιολογική σχέσις! Η σαρκική σχέσις, δηλ. ο γάμος, μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, π.χ. μεταξύ δύο ανδρών, θεωρείται …..όχι μόνον νόμιμος, αλλά και φυσιολογική σχέσις !!!!!

Έτσι, λοιπόν, πρόσωπα της παρά φύσιν ασέλγειας και της ανωμαλίας, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με σαρκική σχέση, μπορούν να εμφανίζωνται δημοσίως και να …….. καμαρώνουν με το ταίρι τους!

Κάποτε, όταν η Ελληνική Κοινωνία ήταν συντηρητική, μία τέτοια σχέσις μεταξύ ανωμάλων εθεωρείτο Κ ΚΤ Η Ν Ω Δ Ι Α!
Τώρα πλέον όσοι έχουν αυτό το πάθος, οι συγκροτούντες την Ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ, με περισσήνυπερηφάνειαν ελεύθερα παρελαύνουν στους δρόμους των Αθηνών!

Συγχρόνως η Κυβέρνησις του κ. Μητσοτάκη, δηλ. μία ΚυβέρνησιςΑθέων και Μάγων, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ αυστηρότατα την Λιτανεία κατά την εορτήν των Αγίων  μας στους Ναούς των Ορθοδόξων, ενώ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ όχι μόνον προστατεύει τις παρελάσεις των Gays,αλλά και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ  με Υπουργούς και άλλα Κυβερνητικά Στελέχη της!!!!!!Κάποιοι μάλιστα ην ονομάζουν και «παρέλαση υπερηφάνειας!»

Παρέλαση υπερηφάνειας

Παρέλασις των Gays στη Ν. Υόρκη 28 Ιουνίου 1970

Παρέλασις των Gaysκαι στην Αθήνα – AthensPride 2022

Παρέλαση υπερηφάνειας (διεθνώς: prideparade ή pride) είναι γνωστή μία σειρά εκδηλώσεων που μπορεί να περιλαμβάνουν από απλές συγκεντρώσεις μέχρι παρελάσεις, άρματα και πάρτυ. Αφορούν τα ΛΟΑΤ άτομα τα οποία διαδηλώνουν δημόσια την υπερηφάνια που κάθε άτομο πρέπει να αισθάνεται για τη σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ γιορτάζεται ανοιχτά η διαφορετικότητα και η κουλτούρα τους.
Παράλληλα αποτελούν και μια μορφή διεκδικήσεων από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, με κύριο στόχο την εξουδετέρωση των αρνητικών στερεοτύπων στην οποία είναι εγκλωβισμένη η σκέψη και πρακτική πολλών ανθρώπων.

Πηγή: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

AthensPride 2022:
Υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη κομμάτων
δίνουν το «παρών»! Πηγή:  Tο Ποντίκι Web18.06.2022 18:35

Έφτασε η ώρα για το φετεινό Pride στην Πλατεία Συντάγματος και πολιτικοί απ’ όλα τα κόμματα της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης δίνουν ηχηρό παρών στη φετινή διοργάνωση.

Έτσι λοιπόν -μεταξύ άλλων- μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων, έστειλαν ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Υπενθυμίζεται πως χθες Παρασκευή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο, ……Είναι φυσικά κι αυτό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, έχει στήσει φέτος το δικό του περίπτερο, βάζοντας τον «πράσινο» ήλιο στο φόντο της πολύχρωμης σημαίας.

Αυτοί διαφημίζουν την ΗΘΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ-ΚΤΗΝΩΔΙΑ!

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ …ΤΕΤΟΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ!

Πώς γνωριστήκατε με τον σύντροφό σας και πού;

Με τι ασχολείται;

Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έξι μήνες μετά, μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Όμως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν.

Πηγή:href=https://www.iefimerida.gr/ellada/alexis–patelis–exomologeitai–syntrofo–toy–erotas

******************

Πότε πήρατε την απόφαση να επισημοποιήσετε τη σχέση σας; Γιατί νοιώσατε αυτή την ανάγκη;

Οι γονείς σας ήταν στο πλευρό σας;

Ο Αλέξης Πατέλης εξομολογείται για τον σύντροφό του: Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά.

Παντρευτήκαμε το 2009 στο Λονδίνο. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του.

Ώστε η παρά φύσιν σχέσις μεταξύ δύο ανδρών τώρα πια θεωρείται ΦΥΣΙΟΛΟΓΚΗ και ΝΟΜΙΜΟΣ. Λησμονούν, ότι ο Θεός έπλασε τον άνδρα και την γυναίκα και προσδιώρισε προς αυτούς τον σκοπόν της ζωής των, λέγοντας τα λόγια: «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε …». Και ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας πληροφορεί: « Οὐκ ἀνέγνωτεὅτι ὁ ποιήσας ἀπ’ ἀρχῆς ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς καὶ εἶπεν, 5 ἕνεκεν τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ κολληθήσεται τῇ γυναικὶαὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν; 6 ὥστεοὐκέτιεἰσὶδύο, ἀλλὰσὰρξμία. ὃ οὖν ὁ Θεὸς συνέζευξεν, ἄνθρωπος μὴχωριζέτω» (κεφ.19, στ. 4-6).

Στην εποχή μας, δυστυχώς παρουσιάζεται μια ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ της σαρκικής σχέσεως μεταξύ ανδρός και γυναικός!  Η Εκκλησία, η οποία οφείλει να διδάσκη στους ανθρώπους τον Νόμο του Θεού -και συνεπώς ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΟΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ να επιτηρή την εφαρμογή και την διατήρηση των ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ, δηλ. των Νόμων του Δημιουργού Θεού και Πατρός- δυστυχώς ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

Συνεπώς, όσοι ευλαβούνται και σέβονται τον Νόμον του Θεού πρέπει να αγρυπνούν, ώστε να μη παρασύρωνται. Στώμεν καλώς, λοιπόν, Αδελφοί μου! Ο Διάβολος χορεύει!

Ας μη λησμονούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου:

«ΟὐκοἴδατεὅτιναὸςΘεοῦἐστεκαὶτὸΠνεῦματοῦΘεοῦοἰκεῖἐνὑμῖν; εἴ τις τὸνναὸντοῦΘεοῦ φθείρει, φθερεῖτοῦτον ὁ Θεός· ὁ γὰρναὸςτοῦΘεοῦἅγιόςἐστιν, οἵτινέςἐστεὑμεῖς» (Α’ Κορινθ. 3,στ.14-17).

Και πάλιν μας προειδοποιεί:

Ἔγραψα ὑμῖν ἐντῇ ἐπιστολῇ μὴ συναναμείγνυσθαι πόρνοις, καὶοὐ πάντως τοῖς πόρνοις τοῦ κόσμου τούτου ἢ τοῖς πλεονέκταις ἢ ἅρπαξιν ἢ εἰδωλαλάτραις· ἐπεὶὀφείλετεἄραἐκτοῦ κόσμου ἐξελθεῖν·νῦν δὲ ἔγραψα ὑμῖν μὴ συναμίγνυσθαι ἐάν τις ἀδελφὸς ὀνομαζόμενος ᾖ πόρνος ἢ πλεονέκτης ἢ εἰδωλολάτρης ἢ λοίδορος ἢ μέθυσος ἢ ἅρπαξ, τῷτοι ούτῳμη δὲσυνεσθίειν.ἢ οὐκοἴδατεὅτιἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι,οὔτε εἰδωλολάτραι,οὔτε μοιχοὶ, οὔτε μαλακοὶ,οὔτε ἀρσενοκοῖται,  οὔτε πλεονέκται,οὔτε κλέπται, οὔτε μέθυσοι, οὐλοίδοροι, οὐχἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄Κορινθ.6, στ. 8-10).

Και κάτι ακόμη:

«Οἱ γὰρ κατὰ σάρκα ὄντες τὰ τῆς σαρκὸς φρονοῦσιν, οἱδὲ κατὰπνεῦματὰτοῦ πνεύματος. Τὸγὰρ φρόνημα τῆς σαρκὸς θάνατος, τὸδὲ φρόνημα τοῦ πνεύματος ζωὴ καὶ εἰρήνη· διότι τὸ φρόνημα τῆς σαρκὸς ἔχθραεἰς Θεόν·τῷ γὰρ νόμῳ τοῦ Θεοῦ οὐχὑ ποτάσσεται· οὐδὲ γὰρ δύναται·οἱδὲ ἐνσαρκὶ ὄντες Θεῷ ἀρέσαιοὐ δύνανται.ὑμεῖς δὲ οὐκἐστὲἐν σαρκί, ἀλλ᾿ ἐν πνεύματι, εἴπερ Πνεῦμα Θεοῦ οἰκεῖἐνὑμῖν. εἰδέ τις Πνεῦμα Χριστοῦ οὐκ ἔχει, οὗτος οὐκ ἔστι ναὐτοῦ (Ρωμ. 8, στ. 5-9).

Και η ερμηνεία:

Ρωμ. 8,5                    Διότι όσοι ευρίσκονται ακόμη υπό την κυριαρχίαν της σαρκός φρονούν και επιθυμούν όσα θέλει η σαρξ· όσοι όμως κατευθύνονται από την χάριν και την δύναμιν του Αγίου Πνεύματος, σκέπτονται και φρονούν και θέλουν όσα το Αγιον Πνεύμα τους υπαγορεύει.

Ρωμ. 8,6                   Αι σκέψεις, τα φρονήματα και αι επιθυμίαι της σαρκός προκαλούν τον πνευματικόν θάνατον. Το δε φρόνημα, που υπαγορεύει το Πνεύμα το Αγιον και η αγία κατάστασις που δημιουργεί, οδηγεί εις την αληθινήνζωήν και ειρήνην. Διότι η σαρκική κατάστασις και επιθυμία είναι εχθρά στον Θεόν και φέρει τον θάνατον.

Ρωμ. 8,7                    Εις τον Νομον του Θεού δεν υποτάσσεται ο σαρκικός άνθρωπος και ούτε έχει την δύναμιν να υποταχθή.

Ρωμ. 8,8                   Οσοι δε ζουν κατά σάρκα και πορεύονται κατά τας επιθυμίας της σαρκός, δεν ημπορούν να αρέσουν και να ευαρεστήσουν στον Θεόν.

Σας επαναλαμβάνω τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «οἱδὲἐνσαρκὶὄντεςΘεῷἀρέσαιοὐ δύνανται».Ας αγωνιζώμεθα, λοιπόν, εναντίον των παθών μας και, συγχρόνως, ας προσευ-χώμεθα, ώστε ο Θεός να μη αποστείλη και πάλιν φωτιά εξ ουρανού, για να μας καταστρέψη, όπως κάποτε έκαψε το Σόδομα και τα Γόμορρα, δηλ. μια τοπική Κοινωνία σεξουαλικώς ανωμάλων προσώπων!

+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 23 Ιουνίου 2022

******************

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ 1ον:

Κάποτε ΚΤΗΝΩΔΙΑ εθεωρείτο μια πράξις, η οποία προσέβαλε τον αδελφόν και συνάνθρωπόν μας. Π.χ. κτηνωδία εθεωρείτο η άσκηση κάποιας βίας στον συνάνθρωπό μας. Το παρατιθέμενο περιστατικό χαρακτηρίζεται ως «κτηνώδης δολοφονική επίθεσις»!

Σήμερα, δυστυχώς, το ποδοπάτημα του Νόμου του Θεού, η ομοφυλοφιλία, θεωρείται «φυσιολογική σχέσις», το ψεύδος ως εξυπνάδα,  η απάτη ως καπατσωσύνη, η αλητεία ως φυσιο-λογική πορεία!  Ο πατέρας, λοιπόν, αδικεί σεουαλικά την 5χρονη θυγατέεα του, ο παππούς την 12 χρονη εγγονή του κλπ.

Αδελφοί μου, «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» !

Ιδού, λοιπόν, ένα τραγικό περιστατικό, που έως χθές εθεωρείτο  ΚΤΗΝΩΔΙΑ!

«Η κτηνώδης δολοφονική επίθεση προκάλεσε διαδηλώσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις βίαια επεισόδια στη Βραζιλία. Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ο 40 χρονοςΖοάο Αλμπέρτο Σιλβέιρα Φρέιτας δέχεται απανωτές γροθιές στο πρόσωπο από φρουρό, ενώ ένας άλλος τον κρατά.
Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου, το βράδυ της Πέμπτης, μαύρου άνδρα από λευκούς φρουρούς ασφαλείας μέσα σε σούπερ μάρκετ του ομίλου Carrefour στο Πόρτο Αλέγκρε, στη νότια Βραζιλία, πυροδότησε κύμα οργής και αγανάκτησης σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη χθεσινή ημέρα εορτασμού της Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τους Μαύρους».

Πηγή: https://www.in.gr/2020/11/21/world/orgi-sti-vrazilia-grothies-mexri-thanatou-se-mayro-andra-vinteo-tis-ktinodias.
 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ 2ον:

Η ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ

Πηγή: https://orthodoxoiorizontes.gr/Palaia_Diathikh_Biblio/Oi_Patriarxes/Sodoma_kai_Gomorra.htm

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΟΝ

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ

Μετά τη φιλοξενία του Αβραάμ, όταν ο Κύριος έφευγε από το σπίτι του είπε στον Αβραάμ: «Η κακή φήμη των Σοδόμων και των Γομόρρων διαδόθηκε πολύ και η αμαρτία τους είναι πολύ βαριά. Θα κατεβώ, λοιπόν, να εξακριβώσω αν αληθεύουν όλες αυτές οι διαδόσεις που έφτασαν ως εμένα». Οι δυο άγγελοι έφυγαν από το σπίτι του Αβραάμ και κατευθύνθηκαν προς τα Σόδομα. Αλλά ο Κύριος παρέμεινε ακόμη μαζί με τον Αβραάμ.

Πλησίασε τότε ο Αβραάμ και του είπε: «θα καταστρέψεις τους δικαίους μαζί με τους αμαρτωλούς; Ίσως υπάρχουν κάποιοι δίκαιοι στην πόλη. θα τους καταστρέψεις κι αυτούς; Δε θα συγχωρήσεις την περιοχή για χάρη των λίγων δικαίων που βρίσκονται σ’ αυτήν; Δε γίνεται να θανατώσεις δικαίους κι αμαρτωλούς μαζί, σαν να ήταν όλοι το ίδιο. Δεν είναι δυνατό! Ο κριτής όλης της γης δεν πρέπει να αποδώσει δικαιοσύνη;»

Ο Κύριος του απάντησε: «Αν βρω στην πόλη των Σοδόμων έστω και δέκα δικαίους, δε θα καταστρέψω την πόλη και την περιοχή για χάρη των δέκα».

Οι δυο άγγελοι έφτασαν στα Σόδομα το βράδυ. Ο Λωτ τους φιλοξένησε, τους περιποιήθηκε και τους ετοίμασε το δείπνο. Πριν όμως κοιμηθούν, οι άντρες των Σοδόμων περικύκλωσαν από παντού το σπίτι. Ήταν εκεί όλος ο αντρικός πληθυσμός της πόλης, νέοι και γέροι. Φώναζαν στο Λωτ και του έλεγαν: «Πού είναι εκείνοι οι άνθρωποι που ήρθαν σπίτι σου απόψε; Φέρ’ τους μας έξω, να συνευρεθούμε μαζί τους!»

Τότε ο Λωτ τους παρακάλεσε και τους έλεγε, «μην τους κάνετε κανένα κακό, γιατί είναι φιλοξενούμενοι μου κι ήρθαν να προστατευτούν στο σπίτι μου».

Εκείνοι όμως φώναζαν και έλεγαν: «Ήρθε ένας ξένος και θέλει να μας κρίνει!» «Τώρα θα σου κάνουμε χειρότερα απ’ ότι σ’ εκείνους». Και σπρώχνοντας με βία το Λωτ προσπαθούσαν να του σπάσουν την πόρτα.

Τότε οι δύο άγγελοι άπλωσαν το χέρι τους και τράβηξαν το Λωτ μέσα στο σπίτι και έκλεισαν την πόρτα. Κατόπιν τύφλωσαν όλους όσοι ήταν απ’ έξω, μικρούς και μεγάλους, έτσι που άδικα προσπαθούσαν να βρουν την πόρτα του σπιτιού.

Είπαν τότε οι δυο άγγελοι στο Λωτ: «Πάρε τη γυναίκα σου, το γαμπρό σου, τους γιους σου και τις κόρες σου και όποιον δικό σου έχεις στην πόλη και φύγετε γιατί θα καταστρέψουμε αυτό τον τόπο. Είναι μεγάλη η κατακραυγή που υψώνεται στον Κύριο ενάντια στους κατοίκους της περιοχής και ο Κύριος μας έστειλε να καταστρέψουμε τα Σόδομα».

Ο Λωτ πήγε και μίλησε στους γαμπρούς του, που επρόκειτο να παντρευτούν τις θυγατέρες του και τους είπε: «Σηκωθείτε και φύγετε από ‘δω, γιατί ο Κύριος θα καταστρέψει την πόλη». Αυτό όμως φάνηκε αστείο στους γαμπρούς του και τον ειρωνεύτηκαν.

Όταν ξημέρωσε, οι άγγελοι είπαν στο Λωτ: «Σήκω, πάρε τη γυναίκα σου και τις δυο σου κόρες, για να μην καταστραφείς για τις αμαρτίες της πόλης. Φύγε και μην κοιτάξεις πίσω σου και μη σταθείς πουθενά σε όλη την περιοχή».

Όταν ο Λωτ απομακρύνθηκε, τότε ο Κύριος άφησε από τον ουρανό να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Οι πόλεις εκείνες και οι κάτοικοί τους καθώς και όλη η γύρω περιοχή και η βλάστηση της καταστράφηκαν. Η γυναίκα όμως του Λωτ παρέβη την προειδοποίησή του αγγέλου και κοίταξε πίσω για να δει τι συνέβαινε και αμέσως έγινε στήλη άλατος. Σε όλη την περιοχή ανέβαινε από τη γη καπνός, σαν να έβγαινε από καμίνι.

Πηγή: https://orthodoxoiorizontes.gr/Palaia_Diathikh_Biblio/Oi_Patriarxes/Sodoma_kai_Gomorra.htm

Αν είσαι Πατριώτης, μου περισσεύει αν είσαι γκέι

  • Μανώλης Κοττάκης

ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΕΣΤΙΑ 22.6.2022

ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 22-06-2022 • 17:00

Αν είσαι Πατριώτης, μου περισσεύει αν είσαι γκέι

Στα επίμαχα που δεν είναι εθνικώς επείγοντα επιφυλάσσω στον εαυτό μου την πολυτέλεια να σχολιάζει τις εξελίξεις με την αναγκαία απόσταση του χρόνου. Το συναίσθημα δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αν βιαστείς, μπορεί να πληγώσεις ανθρώπους. Να τους αδικήσεις. Να τους στιγματίσεις. Αποφάσισα λοιπόν, ακολουθώντας μια φωνή που μου έρχεται από την πεφωτισμένη γενιά του 1930, τη φωνή του Γιώργου Θεοτοκά, να αφήσω τη σκέψη μου να «κατακαθίσει».

Ο Θεοτοκάς, θείος του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, συχνά μιλούσε για την «κατακαθισμένη σκέψη» (αλλά και για τους «κατακαθισμένους τόπους»). Ξανακοιτάζοντας λοιπόν τη φωτογραφία από το περίπτερο της επιτροπής ΛΟΑΤΚΙ στο Gay Pride με τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τους οικονομικούς αξιωματούχους της κυβερνήσεως, που κατ’ ουσίαν συγκροτούν την κεντροαριστερή νομενκλατούρα της Ν.Δ., αντικρίζοντας τους παλιμπαιδίζοντες και καμαρωτούς με τα σορτσάκια τους ή χωρίς (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, Πατέλης, Γιατρομανωλάκης κ.ά.), αισθάνθηκα βαθιά ενόχληση. Όχι για τους λόγους που θα ήθελε να υποθέσει κανείς – δεν είναι ταυτοτικό το ζήτημα, ούτε ρατσιστικό ούτε ομοφοβικό.

Πολλά νέα παιδιά από αυτή την κοινότητα είναι φίλοι μου και φίλες μου, και δεν κάνουμε παρέα απλώς, αλλά, όταν μπορώ, τους στέκομαι. Όχι επειδή είναι γκέι, αλλά γιατί είναι νέοι και ζουν σε μια χώρα όπου η αξιοκρατία είναι δυστυχώς ακόμη ζητούμενο. Όσο κοίταζα τη φωτογραφία λοιπόν και διάβαζα αναρτήσεις των μελών της κεντροαριστερής νομενκλατούρας στο διαδίκτυο, συνειδητοποιούσα όλο και περισσότερο τους βαθύτερους λόγους της ενόχλησής μου. Υποθέτω και πολλών άλλων.

Ο πρώτος είναι ότι αυτή η ομάδα προβάλλει συστηματικά τον εαυτό της ως μέλος μιας κοινότητας μόνον και όχι ως μέλος του έθνους στο σύνολό του. Αυτό το αγνοεί. Η Ελλάς είναι έθνος, όμως, όχι κοινότητα. Έθνος παραλάβαμε από τους προπάτορές μας, έθνος θα παραδώσουμε, όχι κοινότητα. Η συγκεκριμένη ομάδα εξαντλεί τη δημόσια δράση της στην υπερήφανη διακήρυξη της διαφορετικής σεξουαλικής επιλογής. Μιλά διαρκώς με υπερηφάνεια για τον ατομικό και ιδιωτικό της βίο, αλλά ελάχιστες -αν όχι καθόλου- φορές για το έθνος και την πατρίδα. Που είναι, σε τελική ανάλυση, το κοινό μας σπίτι.

Έθνος και πατρίδα είναι έννοιες που τις αποστρέφεται και τις χαρίζει ανοήτως στην Ακροδεξιά. Εάν άκουγα τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ή τον υφυπουργό Πολιτισμού, οι οποίοι είναι αξιωματούχοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, να ομιλούν τακτικότερα με την ιδιότητά τους για την εθνικότητα και όχι για την κοινότητά τους μόνον, αν μας έδειχναν ότι βλέπουν τον εαυτό τους πρωτίστως ως μέλη του έθνους και έπειτα ως μέλη μιας κοινότητας, τότε άλλη, εντελώς άλλη θα ήταν η προσέγγισή μας. Εδώ, όμως, η έννοια «εθνική υπερηφάνεια» θεωρείται ακροδεξιά. Δεν την επιτρέπει ο ξενόφερτος, «made in USA» politically correct φιλελευθερισμός της κοινότητας. Ιδεολόγημά της είναι ο αποχρωματισμός και η πολυεθνικότητα. Ο παγκοσμιοποιημένος, χωρίς ρίζες, πολίτης. Δυστυχώς…

Ο δεύτερος λόγος που η φωτογραφία της κεντροαριστερής νομενκλατούρας του Μεγάρου Μαξίμου με ενοχλεί είναι η συγκυρία. Πολλά μέλη της νομενκλατούρας είναι γονείς. Και την περασμένη Κυριακή συνέπεσε να εορτάζεται η από πολλού χρόνου καθιερωμένη Γιορτή του Πατέρα. Δεν εντόπισα στο διαδίκτυο, όμως, αναρτήσεις ή φωτογραφίες με ύμνο στον Ελληνα πατέρα, ο οποίος είναι μαζί με την Ελληνίδα μάνα η κινητήριος δύναμη της ελληνικής οικογένειας. Ούτε κανένα διάγγελμα σε επίπεδο πρωθυπουργού.

Ακουσα πολλά για τις νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τον γάμο των ομοφύλων, με την αιμοδοσία, με τις θεραπείες μεταστροφής, αλλά μια ζεστή κουβέντα για τον πατέρα όχι. Αν αποδεχθούμε όμως ότι στον 21ο αιώνα η οικογένεια αλλάζει μορφή και στην ήδη παραδοσιακή προστίθενται νέες, πώς θα ζήσουμε χωρίς τη στοιχειώδη αλληλεγγύη; Να εορτάζεις το Gay Pride και να αγνοείς τη Γιορτή του Πατέρα είναι διάκριση και ρατσισμός. Άλλη θα ήταν η προσέγγισή μας και εδώ, αν εόρταζες και το ένα και το άλλο.

Ο τρίτος λόγος που η φωτογραφία μού προκάλεσε ενόχληση είναι τα δικαιώματα. Η ομάδα αυτή δίδει μεγάλη μάχη για τα δικά της δικαιώματα, τα δικαιώματα των «μειονοτήτων», αλλά ταυτοχρόνως πολέμησε με πάθος κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα δικαιώματα των πλειονοτήτων. Χιλιάδες Ελληνες δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις διακρίσεις που έγιναν εις βάρος τους. Τα Gay Pride διεξάγονταν κανονικά, διότι οι διοργανωτές είχαν «δόντι» στο Μαξίμου, αλλά, όταν επρόκειτο για την άσκηση του θρησκευτικού καθήκοντος και των ατομικών ελευθεριών, τα μέλη της ομάδας αυτής έδιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες σκληρές μάχες για τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων χιλιάδων Ελλήνων ορθοδόξων (που ήθελαν να παρακολουθήσουν μια λειτουργία, μια περιφορά εικόνας, την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός).

Έδιναν μάχες για τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που ήθελαν να παρακολουθήσουν μια παρέλαση ή μια ομιλία για την ανεξαρτησία. Η κεντροαριστερή νομενκλατούρα του Μαξίμου είχε πολύ εύκολο το «επιτρέπεται» αν επρόκειτο για πορείες της Αριστεράς και για παρελάσεις του Gay Pride, και πολύ εύκολο το «απαγορεύεται» αν επρόκειτο για θρησκευτικές τελετές και για εθνικές επετείους της νεότερης Ιστορίας μας. Γι’ αυτό άλλωστε δεν θα δείτε κανένα μέλος της σε φωτογραφία από καμιά τέτοια τελετή.

Αν και εδώ η ομάς δεν έκανε διακρίσεις (έχω πλήρη εικόνα για το τι γινόταν στο Μαξίμου εκείνη την περίοδο – από σεβασμό σε κάποιους ακαδημαϊκούς δεν έγραψα ονόματα) και επέτρεπε ή απαγόρευε ταυτοχρόνως και τα δύο, κανένα πρόβλημα δεν θα υπήρχε σήμερα. Καμία πικρή γεύση. Η μεροληψία της, όμως, υπέρ του ατομικού και εις βάρος του εθνικού και του συλλογικού ήταν πρωτοφανής. Είχα κατά καιρούς την ευκαιρία να εξηγήσω στον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη (τον οποίο ως επιστήμονα πολύ εκτιμώ) γιατί, κατά τη γνώμη μου, η κυβέρνηση παράγει πρόβλημα εις βάρος του εαυτού της, ενώ θα μπορούσε να είναι ταυτοχρόνως και με την παράδοση και με τη νεωτερικότητα, χωρίς να της προσάπτει κανείς το παραμικρό.

Είχα την ευκαιρία επίσης, πέρυσι, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Ζάππειο, να πω στον υφυπουργό Γιώργο Γιατρομανωλάκη ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε η σεξουαλική του ταυτότητα, ούτε ότι είναι νιόφερτος στο κόμμα, όπως νομίζει, αλλά ότι πρέπει να κάνει καλά τη δουλειά του. Και να μην επιτρέπουν ο ίδιος και η ηγεσία του υπουργείου του -είχε συμβεί τότε και ανακλήθηκε άρον άρον η απόφαση- να εγγράφονται στα μητρώα του υπουργείου φιλοσκοπιανοί σύλλογοι ως «μακεδονικοί».

Εάν είσαι πατριώτης, μου περισσεύει αν είσαι γκέι. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, δεν θυμώνουμε γιατί οι φωτογραφίες μάς δείχνουν υπουργούς της Ν.Δ. παρόντες σε Gay Pride. Θυμώνουμε γιατί οι φωτογραφίες μάς θυμίζουν από πού είναι μονίμως απόντες. Θυμώνουμε γιατί, εκτός από την ατομική ταυτότητα, που πρέπει να τονίζεται, υπάρχει και η εθνική ταυτότητα, η οποία πρέπει να υπογραμμίζεται!

Αν και πάντοτε υπάρχει καιρός, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί «θεραπεία μεταστροφής» -απλώς σεβασμός στην άλλη άποψη-, για να ξαναβρεί η παράταξη το κέντρο βάρους της, πολύ φοβάμαι πως αυτή η ομάδα δύσκολα θα αλλάξει άποψη για τα πράγματα. Θα συμφωνήσω με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: Οπως τόνισε στο capital.gr, «τυπικώς» είναι Ν.Δ…