GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι νέες τακτικές του Ρωσικού στρατού! Τα πλεονεκτήματα τους σε σχέση με τις ΕΔ της Ουκρανίας

Στρατιωτικοί ειδικοί: Πως κατάφεραν οι Ρώσοι να μειώσουν τις στρατιωτικές απώλειες Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης...


Στρατιωτικοί ειδικοί: Πως κατάφεραν οι Ρώσοι να μειώσουν τις στρατιωτικές απώλειες

Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να μειώσουν τις δικές τους απώλειες.

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Αντρέι Καρταπόλοφ.

Οι στρατιωτικοί ειδικοί εξήγησαν στο "MK", ​​τι ήταν αυτό που βοήθησε στο να μειωθούν οι απώλειες. 

Σύμφωνα με τον Καρταπόλοφ, ''Σαφέστατα υπάρχουν απώλειες, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, σίγουρα σε αυτό έπαιξε ρόλο η αλλαγή της τακτικής τους στον πόλεμο''. 

Ο στρατιωτικός ειδικός Mikhail Khodarenok συμφωνεί μαζί του. Στο κανάλι του στο Telegram είπε ποια στοιχεία τακτικής υιοθέτησε ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: ''Τα στρατεύματά μας, ξέφυγαν τελείως από την επέκταση των επικοινωνιών και τη χρήση μακριών, κακώς καλυμμένων στηλών.

Επιπλέον, ομάδες ρωσικών ειδικών δυνάμεων επιχειρούν ενεργά, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης''. 

''Ποια άλλα στοιχεία τακτικής φέρνουν αποτελέσματα; Αυτό, για παράδειγμα, είναι η χρήση αναγνωριστικών drones, η συνοδεία στηλών με επιθετικά ελικόπτερα''

Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε πόλεις, χρησιμοποιούνται οι τακτικές κινητών ομάδων επίθεσης που υποστηρίζονται από πυρά από τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού, αεροπορία και πυροβολικό και χρησιμοποιούνται όπλα υψηλής ακρίβειας.

Ως παράδειγμα, ο Khodarenok ανέφερε τη μαζική χρήση διορθωμένων και καθοδηγούμενων βλημάτων Krasnopol, Daredevil και Centimeter κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Μαριούπολη χρησιμοποιώντας φωτισμό λέιζερ από drones Inohodets και Outpost.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν καθιερωθεί το έργο των συστημάτων αναγνώρισης και κρούσης, η αλληλεπίδραση αναγνωριστικού εξοπλισμού, πυροβολικού, μονάδων πυραύλων και αεροπορίας. Η ταχύτητα μετάδοσης εντολών έχει αυξηθεί.

Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε επίσης την εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργία του ρωσικού συστήματος αεράμυνας. Κατά τη γνώμη του, ήταν δυνατή η δημιουργία ενός πολυεπίπεδου συστήματος αεράμυνας. Αυτό βοήθησε στη μείωση των απωλειών από εχθρικούς πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές.

Με τη σειρά του, ο στρατιωτικός ειδικός Mamed Velimamedov αποκάλεσε στην ιστοσελίδα "MK" τα κύρια πλεονεκτήματα των ρωσικών στρατευμάτων σε σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

''Πρόκειται, πρώτον, για την παρουσία μεγάλου αριθμού επιχειρησιακών-τακτικών πυραυλικών συστημάτων και πυραύλων κρουζ διαφόρων τύπων, που επιτρέπει την επίθεση στόχων σε ολόκληρη την Ουκρανία, την καταστροφή στρατιωτικής υποδομής, περιπλέκοντας τον επανεξοπλισμό, τον εφοδιασμό και την αναπλήρωση των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας'', είπε. 

Απέδωσε στα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα ένα μεγάλο αριθμό σύγχρονων επιθετικών ελικοπτέρων ικανών να λειτουργούν, μεταξύ άλλων τη νύχτα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε συνθήκες ανεπτυγμένης εχθρικής αεράμυνας. 

Έχει δημιουργηθεί μια αρκετά μεγάλη ομάδα αεροπορίας πρώτης γραμμής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, ικανή να επιλύει εργασίες από τη γραμμή επαφής μέχρι το εγγύς πίσω μέρος, είπε ο εμπειρογνώμονας.

Υπενθύμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιχείρηση στο Ιράκ το 2003 μπόρεσαν να διαθέσουν μια ομάδα 1.800 αεροσκαφών, τα οποία πραγματοποιούσαν 1.500-2.000 εξόδους την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι δυνατότητες αεράμυνας του Ιράκ ήταν πιο αδύναμες από τις ουκρανικές.

Αξιολογώντας τις ενέργειες της στρατιωτικής αεροπορίας, ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι σε συνθήκες κορεσμού των σχηματισμών μάχης του εχθρού με έναν τεράστιο αριθμό φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων πυραύλων (οι Ηνωμένες Πολιτείες από μόνες τους προμήθευσαν εκατοντάδες Stinger MANPADS στο Κίεβο), « τα πληρώματα της στρατιωτικής αεροπορίας εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί».

Πιλότοι ελικοπτέρων και επιθετικά αεροσκάφη παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα, καταστρέφουν επίγεια και κυρίως κινητά αντικείμενα στο προσκήνιο και σε τακτικό βάθος, διασφαλίζοντας τις μάχιμες επιχειρήσεις των στρατευμάτων. Τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator απέδωσαν ιδιαίτερα καλά.

Σύμφωνα με τον Velimamedov, ''η στρατιωτική ομάδα αεράμυνας έχει πραγματικά δείξει την αποτελεσματικότητά της''.

''Με ένα σωστά οργανωμένο σύστημα αεράμυνας και τη διαθεσιμότητα σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας, τα επιθετικά drones, συμπεριλαμβανομένων των «προωθημένων» τουρκικών Bayraktars, παύουν να είναι  «τρομερά όπλα»'', είπε ο Mammad Velimamedov. 

- Επίσης, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας καταπολεμούν αποτελεσματικά εχθρικά αεροσκάφη και επιθέσεις πυραύλων. Ως αποτέλεσμα, οι ενέργειες των εχθρικών επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι ασήμαντες για τόσο μεγάλης κλίμακας εχθροπραξίες.

πηγη