GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πύργος: Aίσιο τέλος στην περιπέτεια - Εντοπίστηκε ο Θύμιος Μπουγάς – Είναι εξαντλημένος και χρειάζεται ειδική φροντίδα

Ο 39χρονος βρέθηκε μετά από ενάμισι μήνα αναζήτησης, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδωνα - Η ανακοίνωση της Γραμμής Ζωής Σώος ε...


Ο 39χρονος βρέθηκε μετά από ενάμισι μήνα αναζήτησης, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδωνα - Η ανακοίνωση της Γραμμής Ζωής

Σώος εντοπίστηκε το απόγευμα ο Θύμιος Μπουγάς, ο οποίος αγνοούνταν από τις 4 Μαΐου (μετά την επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα bullying από ομάδα νεαρών).

Ο 39χρονος βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδωνα, κοντά στην περιοχή του σπιτιού του, μετά από μαρτυρία πολίτη στην Αστυνομία, πως τον είχε δει στην περιοχή.

Μετά τον εντοπισμό του, ο Θύμιος μεταφέρθηκε στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πύργου για να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, μιας και η κατάστασή του είναι βεβαρημένη λόγω του ιατρικού ιστορικού του.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Silver Alert Γεράσιμο Κουρούκλη, είναι εξαντλημένος και θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ χρειάζεται και ειδική φροντίδα:

«Oι αστυνομικοί τον βρήκαν, μετά από πληροφορίες που είχαν τις τελευταίες ημέρες πως ο Θύμιος είχε εντοπιστεί στον Πύργο. Έλεγξαν το σημείο και τελικά τον εντόπισαν. Έγινε κι αναγνώριση του και είναι 100% εκείνος. Αυτή την ώρα ξέρω πως θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις και ο,τι άλλο χρειαστεί. 

Είναι σίγουρα εξαντλημένος και πρέπει να τον φροντίσουν οι ειδικοί. Αναζητούνταν πάνω από 40 μέρες που σημαίνει πως θέλει ειδική φροντίδα εξαιτίας και του βεβαρημένου ιστορικού του», είπε στο protothema.gr.

Η ανακοίνωση της Γραμμής Ζωής για την περιπέτεια του Θύμιου:

Η περιπέτεια του κ. Ευθύμιου Μπουγά έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο Θύμιος, είναι καλά και ασφαλής.

Συγκεκριμένα, o Ευθύμιος Μπουγάς, 39 ετών, εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στον Πύργο Ηλείας, την 04/05/2022, μετά από περιστατικό έντονης βίας και εκφοβισμού που υπέστη.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε το πρωί της 12/05/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.

Η υπηρεσία Silver Alert, την 18/06/2022, έλαβε κλήση για την ανεύρεσή του. Ο  39χρονος, βρέθηκε σώος!

Ο Θύμιος εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στον Άγιο Σπυρίδωνα, κοντά στην περιοχή του σπιτιού του, μετά από μαρτυρία πολίτη πως τον είχε δει στην περιοχή και έδωσε την πληροφορία στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η πληροφορία αξιοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, διεξήγαγαν νέες έρευνες το απόγευμα του Σαββάτου και κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Ο Θύμιος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτική εξέταση της υγείας του.

Η υπηρεσία Silver Alert  με το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει, βρίσκεται δίπλα σε κάθε άτομο που έχει εξαφανιστεί και στην οικογένειά του.

Η υπηρεσία Silver Alert με την βοήθεια των 25 ομάδων διάσωσης, των 28.000 εθελοντών σε όλη τη χώρα, των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών, φορέων και απλών πολιτών έχει κατορθώσει από το 2011 να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία ώστε να βρεθούν πολλά άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των πολιτών, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθεί κάθε άτομο που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Η εξαφάνιση ενός ατόμου ανεξαρτήτως ηλικίας, χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

Η υπηρεσία Silver Alert στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει από το 2009 και όπως έχει αποδείξει έμπρακτα διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων.

πηγη