GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανακοίνωση του Γ. Λαγού

Η ανακοίνωση του Γ. Λαγού, η οποία από πολλούς γνωστούς «καλοθελητές» παρεξηγήθηκε ως «στροφή στην άποψη του κατεστημένου», ελπίζαμε ότι ...


Η ανακοίνωση του Γ. Λαγού, η οποία από πολλούς γνωστούς «καλοθελητές» παρεξηγήθηκε ως «στροφή στην άποψη του κατεστημένου», ελπίζαμε ότι δεν θα χρειαζόταν διευκρίνιση. Όμως η κακοπιστία των υποτιθέμενων «πατριωτών» και του δυσώδους «χώρου», την καθιστούν, ως φαίνεται, απαραίτητη:

Ο Γ. Λαγός, που εδώ και τόσους μήνες εντός και εκτός φυλακής δίνει μια μόνιμη μάχη με το Κατεστημένο, προσπαθεί  με την επίμαχη ανακοίνωσή του να αποδείξει την διαρκή υποκρισία όλων των θεσμικών παραγόντων, εγχώριων και ευρωπαϊκών, έναντι της υποτιθέμενης «νομιμότητας».

Την ίδια στιγμή που ο ίδιος παραμένει ως ο μοναδικός έγκλειστος Ευρωβουλευτής στην ιστορία του Ε.Κ., στερημένος από όλες ανεξαιρέτως τις παροχές, το σύνολο των ευρωπαϊκών θεσμών, ενώ κόπτεται δήθεν για τη «νομιμότητα» (την οποία αποδίδει μονομερώς στην Ουκρανία), παραβλέπει ότι ένας εκλεγμένος από τον λαό του Ευρωβουλευτής, στερείται κάθε ίχνος νομιμότητας, αφού του στερείται το δικαίωμα στο λόγο, στην ελεύθερη έκφραση, στην ψήφο.

Αν αυτοί οι Υποκριτές, θεωρούν λοιπόν ότι οι ίδιοι μόνο, ως «ελέω Θεού μονάρχες» εκφράζουν την μία και μοναδική αντίληψη περί νομιμότητας, ο Γ. Λαγός, που έχει επανειλημμένως και θεσμικά ψηφίσει υπέρ της Ρωσίας, είναι διατεθειμένος ακόμα και να πολεμήσει στο πλευρό αυτής της «νομιμότητας», αρκεί οι διεθνείς Υποκριτές να αναγνωρίσουν, έστω τώρα, το δικαίωμά του στην Ζωή την οποία και θυσιάζει  πολεμώντας στο πλευρό αυτής της «νομιμότητας».

Τα ανωτέρω είναι όσα πάντα υποστήριζε ο Γ. Λαγός. Αυτά τα τόσο «δυσνόητα» και προφανή, κάποιοι φαίνεται να παρεξήγησαν.

Πάντα εκ του ασφαλούς, όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι του «χώρου»..   

ΕΛΑΣΥΝ


Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γ. Λαγού: 

Γιάννης Λαγός : Εφόσον η Ουκρανία έχει δίκιο, επιτρέψτε μου να πολεμήσω στο πλευρό της

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες στην Ουκρανία και θέλοντας έμπρακτα να συνεισφέρω στον αγώνα που δίνουν οι Ουκρανοί πολίτες ζητάω να μου επιτραπεί να συμμετάσχω ως εθελοντής στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Είμαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής ο οποίος βρίσκεται κατά αδιανόητο τρόπο φυλακισμένος στις ελληνικές φυλακές ενώ στις 15 Ιουνίου ξεκινά η δίκη μου σε δεύτερο βαθμό , κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αθώωσή μου και καθώς διατηρώ το τεκμήριο αθωότητας αφού δεν έχω καταδικαστεί ούτε αμετάκλητα ούτε τελεσίδικα όπως απαιτούν οι νόμοι της Ελλάδος. Παρά όλα αυτά και ενώ ουδέποτε προσπάθησα να αποφύγω (όπως και είχα τη δυνατότητα να πράξω, αφού διέμενα μόνιμα στις Βρυξέλλες) τις ελληνικές αρχές γνωρίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα την αθωότητά μου και αγωνιζόμενος για αυτήν.

Βιώνοντας λοιπόν αυτές τις άδικες ενέργειες και γνωρίζοντας από προσωπική εμπειρία και όχι διαβάζοντας σε κάποια βιβλία ή ακούγοντας αφηγήσεις άλλων πόσο σημαντικό πράγμα είναι η ελευθερία ενός ανθρώπου, ζητώ να συνεισφέρω δίνοντας και τη ζωή μου ώστε να αποδείξω με όλη την δύναμη της ψυχής μου την αθωότητά μου την οποία μου έχουν στερήσει εδώ και τρία χρόνια με άδικο τρόπο. Ζήτω να αγωνιστώ στο πλευρό των Ουκρανών πολιτών λοιπόν μαχόμενος για αυτό που εμένα μου στέρησαν.

Το πολυτιμότερο αγαθό μαζί με την υγεία ενός ανθρώπου, την ελευθερία.

Ακούω εδώ και τρεισήμισι μήνες πολλούς να λένε πολλά για το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως όλα αυτά μένουν σε κάποιες διπλωματικές και επενδυτικές κυρώσεις οι οποίες ουδεμία σημαντική αξία έχουν. Ιδού λοιπόν, εγώ ζητώ έμπρακτα να υποστηρίξω όλα όσα οι ευρωπαϊκές αρχές λένε ότι υποστηρίζουν.

Αξίζει να σημειώσω ότι στην έναρξη αυτού του πολέμου πίστευα ότι το δίκιο βρίσκεται με τη ρωσική πλευρά , γεγονός που δεν ισχύει. Βλέποντας λοιπόν τα γεγονότα και αγανακτώντας ακόμη και με το ότι Τσετσένοι πολεμούν και δολοφονούν χριστιανούς Ουκρανούς πολίτες, ζητώ για άλλη μία φορά να μου επιτραπεί να πολεμήσω στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων. Αξίζει να σημειώσω ότι μόλις είδα και έμαθα ότι οι ελληνικές αρχές θα παραδώσουν έναν αρκετά σημαντικό αριθμό τεθωρακισμένων αρμάτων BMP-1 στις ουκρανικές αρχές.

Να τονίσω ότι η ειδικότητά μου κατά τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό ήταν πυροβολητής στα συγκεκριμένα άρματα BMP-1. Όπως αποδεικνύουν άλλωστε και όλα τα σχετικά έγγραφα. Σας ζητώ λοιπόν να μου επιτρέψετε να συμμετάσχω ενεργά στην απόδοση δικαιοσύνης.

Φανταστείτε για να ζητώ να συμμετάσχω ακόμα και σε ένα πόλεμο δίνοντας τη ζωή μου, νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν το πόσο αδικημένος αισθάνομαι για το γεγονός της αποστέρησης της ελευθερίας μου με δόλιους τρόπους. Είναι η χειροπιαστή απόδειξη της αδιαμφισβήτητης αθωότητάς μου την οποία  προσφέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας που έως τώρα μου έχουν στερήσει. Εσείς λοιπόν νομίζω ότι θα πρέπει να μου προσφέρετε έστω και αυτήν την ελάχιστη δυνατότητα.

Είμαι αθώος και θέλω να το αποδείξω στο πλευρό αυτών που με βίαιο τρόπο βλέπουν να καταπατάται η δική τους ελευθερία. Πλέον στη ζωή μου δε με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο η αποκατάσταση της αλήθειας. Δώστε μου λοιπόν αυτή τη δυνατότητα εσείς που μιλάτε και αγωνίζεστε για τα δικαιώματα οποιουδήποτε σε κάθε γωνιά της γης.

Δείξτε και για εμένα, για ένα συνάδελφό σας το ίδιο ενδιαφέρον. Για κάποιον που βρίσκεται ανάμεσά σας. Για κάποιον που τόσο άδικα εσείς στείλατε στις φυλακές.

Ζητώ λοιπόν να πολεμήσω δίπλα στην Ουκρανία για την ελευθερία και το δίκαιο.


.