GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σουηδία: Ουκρανές προειδοποιήθηκαν να μην ντύνονται με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει τους μουσουλμάνους άνδρες

Ένα καταφύγιο γυναικών συμβουλεύει τώρα τις γυναίκες σχετικά με τα δικαιώματά τους Οι Ουκρανές γυναίκες στο κέντρο προσφύγων Galaxen στο ...


Ένα καταφύγιο γυναικών συμβουλεύει τώρα τις γυναίκες σχετικά με τα δικαιώματά τους

Οι Ουκρανές γυναίκες στο κέντρο προσφύγων Galaxen στο Olofström της Σουηδίας, έχουν λάβει εντολή να μην ντύνονται με τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει τους άνδρες από "άλλους πολιτισμούς", οι οποίοι επίσης ζουν στο κέντρο φιλοξενίας Galaxen, σύμφωνα με τη σουηδική διαδικτυακή εφημερίδα Nyheter Idag.

Η οδηγία ώθησε ένα καταφύγιο γυναικών να αρχίσει να ενημερώνει τις Ουκρανές για τα δικαιώματά τους.

Η Gitana Bengtsson, η οποία βοηθά πρόσφυγες, αντέδρασε στις "συμβουλές" της διεύθυνσης στέγασης προσφύγων και φρόντισε να συνδεθεί με ένα καταφύγιο γυναικών.

"Μίλησα με μια γυναίκα από το καταφύγιο γυναικών στο Olofström. Είπε ότι πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε μια ενημερωτική συνάντηση για τις γυναίκες", δήλωσε η Bengtsson . "Έτσι ώστε αν αισθάνονται ανασφαλείς, να μπορούν να τηλεφωνήσουν και να αισθάνονται ασφαλείς. Να τους πούμε λίγα πράγματα για τα δικαιώματά τους και πού μπορούν να απευθυνθούν".

Απαντώντας στο πώς ντύνονταν οι Ουκρανές γυναίκες πριν τους πουν να αλλάξουν, ο Bengtsson είπε ότι "συνήθως ντύνονταν όπως εμείς, εσύ κι εγώ".

"Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο σε αυτό. Δεν έμοιαζαν με πόρνες. Αν αυτές οι γυναίκες ζούσαν στην πόλη, κανείς δεν θα τους έλεγε πώς να ντύνονται", πρόσθεσε ο Bengtsson.

Ο υπεύθυνος του χώρου του καταλύματος φέρεται να είχε πει στις γυναίκες ότι δεν πρέπει να φορούν ελαφριά ρούχα που κάνουν ορατά μέρη του σώματος, όπως κοντά σορτς ή φούστες.

Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι ορισμένες Ουκρανές γυναίκες που αναζήτησαν καταφύγιο στη Σουηδία αισθάνονται ανασφαλείς στο νέο τους περιβάλλον λόγω των προσπαθειών ανδρών μεταναστών να εισβάλουν στο κατάλυμά τους.

Τον Μάρτιο, το σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Samnytt μίλησε με γυναίκες Ουκρανές πρόσφυγες που διέμεναν στην πόλη Örebro μετά από ένα περιστατικό όπου αλλοδαποί άνδρες μπήκαν στα σπίτια τους και προσπάθησαν να τους επιτεθούν.

"Είπαν ότι η Σουηδία είναι μια ασφαλής χώρα, αλλά εγώ δεν το έχω δει αυτό", δήλωσε μία από τις γυναίκες στο δημόσιο σουηδικό ραδιόφωνο.

Εκτός από τις απειλές για σεξουαλική επίθεση, αρκετοί Ουκρανοί φέρονται να αρνήθηκαν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία στην ουκρανική πρωτεύουσα με προορισμό τη Σουηδία λόγω γενικών ανησυχιών για το επίπεδο εγκληματικότητας στη χώρα.

Ο Jimmy Hemmingsson, ένας Σουηδός υπήκοος που επί του παρόντος βοηθά την ανθρωπιστική προσπάθεια στην πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη τον Μάρτιο ότι οι πρόσφυγες εξέφρασαν ανησυχίες για τον αριθμό των πυροβολισμών που συμβαίνουν στη Σουηδία, ενώ παράλληλα άκουσαν αναφορές για υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που παίρνουν παιδιά.

Μια γυναίκα δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Samnytt ότι τουλάχιστον γνώριζαν τον πιθανό κίνδυνο και τι να κάνουν γι' αυτόν στην Ουκρανία: "Όταν υπάρχουν βόμβες, ξέρω τουλάχιστον ότι μπορώ να κατέβω στο υπόγειο και να κρυφτώ εκεί.

πηγη