GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Μακρόν πιάστηκε στα πράσα να λέει «άσχημα νέα» στον Μπάιντεν: Οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν στα ύψη (Βίντεο)

Ήταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν που παρατήρησε τις κάμερες και διέκοψε τη συνομιλία Μακρόν-Μπάιντεν - Δείτε το επίμαχο β...


Ήταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν που παρατήρησε τις κάμερες και διέκοψε τη συνομιλία Μακρόν-Μπάιντεν - Δείτε το επίμαχο βίντεο

Οι ηγέτες της G7 στη Γερμανία αναζητούν λύση στο έλλειμμα παραγωγής πετρελαίου που προκαλείται από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό σημειώθηκε στη σύνοδο κορυφής στη Γερμανία, όταν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, μη βλέποντας τις κάμερες, πήγε στον Τζο Μπάιντεν και τον ενημέρωσε για την ομιλία του, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να ανέβουν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Μπάιντεν προειδοποίησε τον Μακρόν.

Η ομιλία του Γάλλου ηγέτη Μακρόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής των G7 στη Γερμανία, χωρίς να προσέξουν τις κάμερες, αύξησε τις τιμές του πετρελαίου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μίλησε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τις προσπάθειες των αραβικών χωρών να παράγουν περισσότερο πετρέλαιο προκειμένου να μειώσουν τις τιμές ρεκόρ της ενέργειας, δεν παρατήρησε τις κάμερες και τα λόγια του αντανακλώνται στο ρεκόρ των τιμών του πετρελαίου.

Ήταν ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος ασφαλείας του Μπάιντεν, που προειδοποίησε το δίδυμο.

Η συζήτηση για την «πετρελαϊκή κρίση» μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σηματοδότησε τη Σύνοδο Κορυφής των G7 στη Γερμανία.

Η συνομιλία των δύο με τους δημοσιογράφους και τις κάμερες, χωρίς να το καταλάβουν, έφερε τις τιμές του πετρελαίου στο αποκορύφωμα των δύο εβδομάδων.

Ο Μακρόν ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τη συνάντησή του με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν, τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και αναφέρθηκε στις απαντήσεις των αραβικών χωρών σε περισσότερες προμήθειες πετρελαίου.

Στην ομιλία του, ο Γάλλος ηγέτης είπε: «Είχα ένα τηλεφώνημα μαζί του. Μου είπε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η μέγιστη παραγωγική ικανότητα. Το δεύτερο είναι ότι οι Σαουδάραβες μπορούν να αυξήσουν την τιμή λίγο περισσότερο. Αλλά τουλάχιστον πριν μια περίοδο έξι μηνών, δεν έχουν πολύ μεγάλη χωρητικότητα».

Ενώ η προσοχή του Μπάιντεν ήταν στον Μακρόν, ήταν ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν που παρατήρησε τις κάμερες.

Ο Σάλιβαν διέκοψε την ομιλία των δύο ηγετών λέγοντας: «Προσοχή! Πρέπει να μπούμε μέσα».

Αυτή η είδηση ​​σημαίνει ότι η επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία τον επόμενο μήνα μπορεί να αποτύχει να βοηθήσει τα πλούσια σε πετρέλαιο αραβικά κράτη να μετριάσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας εν μέσω της τετράμηνης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι τιμές της ενέργειας έχουν προκαλέσει την αποδοκιμασία της κοινής γνώμης για τις προεδρικές επιδόσεις του Μπάιντεν, συμβάλλοντας στον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1981.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:



πηγη