GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ικανός για «μη συμβατικές» πρωτοβουλίες ο νέος επικεφαλής των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία

Η αποστολή στη Συρία, ο σύνδεσμος με τον Πούτιν, οι έπαινοι του Gerasimov-Θα αναλάβει αντί του Ντβόρνικοφ τη διοίκηση των στρατιωτικών επ...


Η αποστολή στη Συρία, ο σύνδεσμος με τον Πούτιν, οι έπαινοι του Gerasimov-Θα αναλάβει αντί του Ντβόρνικοφ τη διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μόσχα

Ο Gennady Zhidko θα αναλάβει τη διοίκηση των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Προχθες, η Μόσχα απομάκρυνε τον στρατηγό Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, που διορίστηκε πριν από δύο μήνες.

Στη θέση του, ο σημερινός 56χρονος υφυπουργός Άμυνας για Πολιτικές Υποθέσεις, έχει ήδη βραβευτεί με το Χρυσό Αστέρι του Ήρωα της Ρωσίας.

Γνωστός ως ο έμπιστος άνθρωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν , ο Zhidko ήταν διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και ηγήθηκε του αποσπάσματος της Μόσχας στη Συρία το 2016.

Μετά την αποστολή στη Μέση Ανατολή, ο Zhidko επέστρεψε στη Μόσχα για να αναλάβει τις δραστηριότητες προπαγάνδας, αλλά και την κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων, με στόχο την ενίσχυση της στρατολόγησης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ηλικίας 17 και 18 ετών.

Gerasimov: "Ένας στρατιωτικός ηγέτης με δημιουργική σκέψη"

Ο αρχηγός του επιτελείου Valery Gerasimov χαρακτήρισε τον Zhidko ως έναν από τους «στρατιωτικούς ηγέτες με δημιουργική σκέψη» και ικανό για «μη συμβατικές» πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο αναλυτής Ruslan Leviev, η περίπτωση μεταξύ Ντβόρνικοφ και Ζίντκο θα μπορούσε να συνδεθεί με μια «διαδικασία εναλλαγής» των επιχειρησιακών ηγετών των ενόπλων δυνάμεων, «όπως αυτή που παρατηρείται στη Συρία».

Στη Δαμασκό, ο Ντβόρνικοφ λειτουργούσε επίσης στο παρελθόν, με το παρατσούκλι «ο Σύρος χασάπης» για τις βάναυσες μεθόδους του.

Σύμφωνα με τους New York Times , ο πρώην πλέον διοικητής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία δεν είχε εμφανιστεί δημόσια για μερικές εβδομάδες.

πηγη