GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τρέχει για εκλογές για να μην έχει την τύχη του Μακρόν

Τι σημαίνει η φράση: Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας, αλλά κάνω έκκληση να μην έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο Επιβεβαίωσε διαψ...


Τι σημαίνει η φράση: Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας, αλλά κάνω έκκληση να μην έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

Επιβεβαίωσε διαψεύδοντας τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης και σπεύδει να μοιράσει άρτον και θεάματα για να εξασφαλίσει τα χρειαζούμενα ψηφουλάκια, μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή κι έχει την τύχη του φίλου του του Μακρόν.

Στην συνέντευξή του στο capital είπε: Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας, αλλά κάνω έκκληση να μην έχουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Άρα; "Θα πάω σε εκλογές γιατί η αντιπολίτευση δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχει μετατρέψει τον πολιτικό στίβο σε πεδίο αντιπαράθεσης"... Πολύ βολικό δεν είναι; 

Και πάμε και στο πουγκί! 

Αυξάνεται στα 80 ευρώ η επιδότηση στα καύσιμα για το επόμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Για τρεις μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) και αφορά περισσότερους από 3 εκ. οδηγούς.

Για τους αγρότες, επισπεύδεται για αρχές Αυγούστου ειδικού φόρου κατανάλωσης για πρώτο εξάμηνο, αρχικά ήταν Νοέμβριο η επιστροφή.

Οι ρυθμίσεις θα γίνουν περαιτέρω γνωστές στις 15:00 από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

375 εκ ευρώ ακόμα. Συνολικά για καύσιμα 580 εκ ευρώ. Στα 8 δις το σύνολο ενισχύσεων για κρίση ενέργειας, που «προέκυψαν από συνετή οικονομική διαχείριση και ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιδότηση fuel pass 2 από τα 45 στα 80 ευρώ, για μοτοσικλέτες από 35 στα 60 και νησιά 100 ευρώ αντί 55 για μοτό 70 από 40

Απομείωση αυξήσεων στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα καυσίμου.

Επέκταση στο diesel ώστε να συγκρατηθούν αυξήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Συνεχίζει 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή και συνολικό όφελος με ΦΠΑ 15 λεπτά το λίτρο. Στόχος για το diesel να κρατηθεί κάτω από 2 ευρώ στην αντλία.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής:

-Ενημέρωση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη για ζητήματα εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής προστασίας.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών Υπαλλήλων.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δημοτική Αστυνομία, β) Νομικά πρόσωπα διαχείρισης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, γ) Ζητήματα πολυεπίπεδης διακυβέρνησης.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπεραστικές και αστικές οδικές μεταφορές επιβατών.

-Παρουσίαση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Οικονόμου του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς 2022-2025.

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για τον προγραμματισμό και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου: α) Έγκριση κυβερνητικών στόχων 2023, β) Έγκριση αναθεώρησης Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2022.


πηγη