GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αποτράπηκε απόπειρα δολοφονίας Ζελένσκι: Λένε πως έγινε στο έδαφος του Ντονμπάς με δράστες Ουκρανούς

Ο στρατηγός της FSB σχολίασε την είδηση για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ουκρανικής ηγεσίας Αυτές τις ώρες έρχονται ν...


Ο στρατηγός της FSB σχολίασε την είδηση για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης κατά της ουκρανικής ηγεσίας

Αυτές τις ώρες έρχονται νέα από το Κίεβο για τρομοκρατική επίθεση που φέρεται να απέτρεψαν οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον της ηγεσίας της χώρας.

Με φόντο τον ενεργό εντοπισμό από την αστυνομία και τις ειδικές υπηρεσίες «δολιοφθορέων» και «αξιωματικών πληροφοριών», των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε εκατοντάδες, η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Yevgeny Yenin μπορεί να θεωρηθεί ως σήμα για την έναρξη μιας εσωτερικής «κάθαρσης» της χώρας από πολιτικούς και απλούς πολίτες άπιστους στον Ζελένσκι. 
 
Το θέμα καθίσταται άκρως σοβαρό δεδομένων και των επαναλαμβανόμενων σεναρίων για αντικατάσταση του Ζελένσκι, όπως γράφαμε και χθες.

Είναι πραγματικά πιθανό κάποιος να είχε προετοιμάσει μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της Ουκρανίας - είπε στον "MK" ο απόστρατος στρατηγός της FSB, συγγραφέας Alexander Mikhailov.

- Ο Ζελένσκι δεν έχει αντιπάλους που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση όταν πρόκειται για το Ντόνιετσκ ή το Λουγκάνσκ.
Οι άνθρωποι δεν κάνουν τέτοια δουλειά εκεί.
Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι επιθέσεις έγιναν στο έδαφος του Ντονμπάς και έγιναν από Ουκρανούς, αλλά δεν υπήρξε ούτε μία τρομοκρατική επίθεση στην ηπειρωτική Ουκρανία.

Ο Zelensky για τον ουκρανικό στρατό, είναι ένα άτομο που αξιολογεί απολύτως ανεπαρκώς την επιχειρησιακή κατάσταση, δεν κατανοεί το παράλογο πολλών ενεργειών και, επιπλέον, είναι πεισματάρης, απρόθυμος να διαπραγματευτεί με τους όρους που προσφέρουν η Ρωσία, η ΛΔΚ και η LPR.
Και μια ακόμη πτυχή - είναι πλέον κερδοφόρο για αυτόν να διαδίδει πληροφορίες ότι κάποιος ετοιμάζει μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.
Ο κόσμος συμπαθεί πάντα τους προσβεβλημένους, τους αδύναμους, τους απροστάτευτους.

Ο απόστρατος στρατηγός της FSB, συγγραφέας Alexander Mikhailov απαντάει: 

- Δηλαδή, η ομάδα Zelensky μπορεί έτσι να προσπαθήσει να σταματήσει την πτώση της δημοτικότητας του αφεντικού της;

- Κατά τη γνώμη του και κατά τη γνώμη του συναδέλφου του Αρέστοβιτς, αυτού του είδους οι πληροφορίες μπορούν να αυξήσουν τον βαθμό εμπιστοσύνης στον Ζελένσκι.
Αν και αυτό είναι αρκετά δύσκολο, γιατί πολλοί άνθρωποι, λόγω της μέτριας αμυντικής του πολιτικής, έμειναν ορφανοί ή έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Η ένταση στην ουκρανική κοινωνία αυξάνεται.
Και τα μόνα βήματα που μπορεί να κάνει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας είναι να δώσει εντολή «Εμπρός!».
Και γεμίζει τις «νίκες» του με πτώματα.

- Δηλαδή, η κατάσταση μοιάζει με τη δηλητηρίαση του Βίκτορ Γιούσενκο το 2004, κατά τη διάρκεια του πρώτου "Μαϊντάν";

- Ναι, ταυτόχρονα, πρέπει να ειπωθεί ότι η δημοτικότητα του Ζελένσκι ήταν στο «ζενιθ» της κάποια στιγμή, αλλά μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, η πτώση της ήταν τεράστια.
Τον έβλεπαν ως τον ανώτατο αρχιστράτηγο, ως έναν διοικητή ικανό για ισχυρή βούληση, τη δύναμη των πολιτικών ελιγμών για να σταματήσει τα γεγονότα που διαδραματίζονται τώρα εκεί.
Αυτό όμως δεν συνέβη.
Ακολούθησε απλώς τις οδηγίες που έλαβε από τη Δύση, αλλά ακόμη και η Δύση κουράστηκε, γιατί  συνεχίζει να ζητιανεύει χρήματα και όπλα.

- Ο Ζελένσκι δεν φοβάται να πετάξει, αν και ο ουρανός πάνω από την Ουκρανία ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας, σημαίνει ότι η Ρωσία δεν τον απειλεί προσωπικά; Διαφορετικά να φύγει με κανένα ελικόπτερο , όπως προσπάθησαν να εκκενώσουν τους διοικητές από το Azovstal;

- Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για αυτόν ως θύμα. Προτιμάται ως έχει.
Ο Ζελένσκι είναι ένας πολιτικός που έχει χάσει το μέλλον του και η Μόσχα το γνωρίζει καλά αυτό.
Γιατί να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι, στο πλαίσιο του θανάτου του προέδρου, η ουκρανική κοινωνία θα συσπειρωθεί;…

- Γενικά, μπορεί να του εγγυηθεί 100% ασφάλεια;

- Από όσο γνωρίζω, ο Volodymyr Zelensky φρουρείται από βρετανικές ειδικές δυνάμεις. Και αυτοί, όπως καταλαβαίνω, μπορούν να του παρέχουν ασφάλεια μόνο μέσα σε ένα πολύ περιορισμένο κύκλωμα.
Η ασφάλεια οποιουδήποτε ατόμου συνδέεται με το καθεστώς πληροφοριών, δηλαδή την ικανότητα των ειδικών υπηρεσιών να αναγνωρίζουν την προετοιμασία για τρομοκρατική ενέργεια.
Το πόσο έτοιμες είναι οι ειδικές υπηρεσίες του για αυτό είναι επίσης μεγάλο ερώτημα.
Επειδή οι τελευταίες πληροφορίες που συζητάμε τώρα είναι ότι η δυσαρέσκεια αυξάνεται μεταξύ του ουκρανικού στρατού.
Και εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι οι Βρετανοί φυλάνε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.
Εάν βγει έξω από αυτό το κουκούλι, ο βαθμός απειλής θα αυξηθεί.
Και αν εμφανίζονταν πληροφορίες για τα πραγματικά σχέδια του στρατού, οποιοσδήποτε λογικός επικεφαλής θα εξάλειφε αμέσως αυτούς τους ανθρώπους, αφαιρώντας τους από τις θέσεις τους και στερώντας τους την επιρροή.

πηγη