GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιώργος Φίλης: Δεν θέλει μόνο κατάληψη βραχονησίδας η Τουρκία.

Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το ενδεχόμε...


Ο κ. Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, μίλησε για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και το ενδεχόμεο ενός θερμού επεισοδίου (06-06-2022).

Όπως είπε ο κ. Φίλης, "Η Τουρκία ότι θέλει να κάνει μας το λέει αρκετό καιρό πριν, όπως σε όλη της την ιστορία των διπλωματικών σχέσεων και της εξωτερικής της πολιτικής. Ενημερώνει και τη διεθνή κοινότητα και τον ενδιαφερόμενο για το τι πρόκειται να συμβεί.

Το δεύτερο που πρέπει να πούμε είναι ότι ο κ. Κιλιντζάρογλου από το καλοκαίρι του 2020 είχε βγάλει μια καινοφανή θεωρία ότι τα νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα νησιά, έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2006, 2005.

Αυτό το έχει πει δημοσίως στο Κοινοβούλιο το τουρκικό, στη μεγάλη τουρκική εθνοσυνέλευση και ακριβώς λέει ότι επειδή τα νησιά στα έχουν πάρει από σένα Ερντογάν, αυτό του είπε, του είχε πει το καλοκαίρι του 2020, του λέει έλα να σε δω, αν είσαι παλικάρι να πας να τα ξαναπάρεις". Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι οι Τούρκοι έχουν ξεφύγει λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται.