GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος στο Βερολίνο – Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη από τις αρχές - Εξετάζεται αν έχασε τον έλεγχο ή αν ήταν σκόπιμη επίθεση Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθ...


Ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη από τις αρχές - Εξετάζεται αν έχασε τον έλεγχο ή αν ήταν σκόπιμη επίθεση

Όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών στο δυτικό Βερολίνο

Περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο δυτικό Βερολίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Breitscheidplatz στο Σαρλοτενμπουργκ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου Μάρτιν Νταμς δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

Είπε ότι ο ύποπτος οδηγός του οχήματος συνελήφθη. Δεν ήταν σαφές αν το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή αν ο οδηγός είχε οδηγήσει σκόπιμα πάνω στο πλήθος, δήλωσε ο Νταμς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.


πηγη