GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νέο "Ιράν" η Ουκρανία! Πυρηνικοί επιστήμονες: Yπάρχoυν υλικά στα Ζαπορίζια για να φτιαχτεί μια «βρώμικη βόμβα» κατά της Ρωσίας

Η Ουκρανία είχε συσσωρεύσει 30 τόνους πλουτώνιο και 40 τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου στον πυρηνικό σταθμό στα Ζαπορίζια. Το Κίεβο θα μπο...


Η Ουκρανία είχε συσσωρεύσει 30 τόνους πλουτώνιο και 40 τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου στον πυρηνικό σταθμό στα Ζαπορίζια.

Το Κίεβο θα μπορούσε να δημιουργήσει πλουτώνιο, ουράνιο και «βρώμικες» βόμβες από το καύσιμο που συσσωρεύτηκε στον πυρηνικό σταθμό στα Ζαπορίζια και δεκάδες τόνους πλουτωνίου και ουρανίου στα συγκροτήματα καυσίμων.

Αυτό είπε στην Pravda.Ru ένας πρώην υπάλληλος της ΕΣΣΔ Minsredmash και του Υπουργείου Ατομικής Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο καθηγητής Alexei A.

Νωρίτερα, δημοσιεύτηκε η δήλωση του επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι στο Νταβός, ότι η Ουκρανία είχε συσσωρεύσει 30 τόνους πλουτώνιο και 40 τόνους εμπλουτισμένου ουρανίου στον πυρηνικό σταθμό στα Ζαπορίζια.

Ο επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας για τον πυρηνικό έλεγχο σημείωσε ότι αν και ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, ελέγχεται από Ουκρανούς εργάτες.

Ως εκ τούτου, ο ΔΟΑΕ πρέπει επειγόντως να στείλει τους ειδικούς του για να αξιολογήσουν την κατάσταση, καθώς και να μάθουν εάν τα αποθέματα ουρανίου και πλουτωνίου έχουν εξαφανιστεί.

Σε απάντηση, η ουκρανική "Energoatom" κήρυξε τα λόγια του επικεφαλής του ΔΟΑΕ (!) πλαστά και προσπάθησε να εξηγήσει, λένε, ότι το πλουτώνιο και το εμπλουτισμένο ουράνιο στους πυρηνικούς σταθμούς "βρίσκονται μόνο σε συγκροτήματα καυσίμων και ξοδεύονται ως πυρηνικό καύσιμο».

«Αυτό είναι πονηρό. Εάν το κράτος έχει επαρκείς αρμοδιότητες για να κανονίσει την αποσυναρμολόγηση στοιχείων καυσίμου (συναρμολογήσεις), τότε το προκύπτον αναλωμένο πυρηνικό καύσιμο (αναλωθέν πυρηνικό καύσιμο) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ισοτόπων για όπλα», αναφέρει ο πυρηνικός επιστήμονας.

«Για παράδειγμα, ας πάρουμε τον πυρηνικό σταθμό Bushehr στο Ιράν - ολόκληρος ο δυτικός κόσμος ζήτησε από τη Ρωσία να κλείσει πρώτα το έργο και αφού συμφώνησαν - η Ρωσική Ομοσπονδία παίρνει το αναλωμένο πυρηνικό καύσιμο για να μην αρχίσουν κατά λάθος οι Ιρανοί να το χρησιμοποιούν παράνομα για όπλα και στρατιωτικούς σκοπούς Για κάποιο λόγο, στο Ιράν ήταν τρομακτικό, ήταν εμπόδιο, αλλά με την Ουκρανία δεν είναι τρομακτικό», κατέληξε.

Η Ουκρανία θα μπορούσε γρήγορα να δημιουργήσει ή να βρει οχήματα παράδοσης για πυρηνικές ή «βρώμικες» βόμβες.

Ο ειδικός στα πυρηνικά σημείωσε επίσης ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει το πιθανό πυραυλικό πρόγραμμα της Ουκρανίας και τις προοπτικές πυρηνικών πυραύλων της, καθώς δεν είχε μελετήσει «το θέμα των οχημάτων παράδοσης».

«Θέλω απλώς να προσθέσω σχετικά με τους μεταφορείς: για να μεταφέρετε το προϊόν από το σημείο Α στο σημείο Β, δεν χρειάζεστε καθόλου πύραυλο. Ένα φορτηγό ή ένα σκάφος είναι αρκετό», όπως είπαν σε δημοσιογράφους εκπρόσωποι των ισραηλινών ειδικών υπηρεσιών.

«Το Tochka-U TRK, το οποίο είναι στη διάθεση της Ουκρανίας και χρησιμοποιείται ενεργά στον βομβαρδισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ντονμπάς, μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, δημιουργήθηκε για αυτό.

Και το προγραμματισμένο ουκρανικό OTRK Grom επίσης, οι αρχές τους απείλησαν με πυρομαχικά διασποράς σε ρουκέτες για να τους χτυπήσουν με μια «βρώμικη βόμβα», κατέληξε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο 6,5 κιλά μείγματος πλουτωνίου, γαλλίου και 120 κιλών φυσικού ουρανίου χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη θερμοπυρηνική συσκευή των ΗΠΑ.

Και στην Ουκρανία τα σχάσιμα υλικά θεωρούνταν πως ανέρχονταν σε δεκάδες (!) τόνους.

πηγη