GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συρίγος: Τρεις ειδήσεις βγαίνουν από την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν

Παίρνει η Ελλάδα F-35 με την Τουρκία να είναι εκτός προγράμματος F-35. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει δηλώνει ο Κος Συρίγος Τρεις ειδήσεις ...


Παίρνει η Ελλάδα F-35 με την Τουρκία να είναι εκτός προγράμματος F-35. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει δηλώνει ο Κος Συρίγος

Τρεις ειδήσεις βγαίνουν από την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν δηλώνει ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Άγγελος Συρίγος στο Ραδιόφωνο του Alpha και τον Κώστα Αλατζά

Ο καθηγητής σημειώνει

Τρία σημεία θα κρατούσα από τη χθεσινή συνάντηση, το πρώτο αφορά στην προμήθεια των F-35 που είναι αυτή τη στιγμή από τα τελειότερα αεροπλάνα που υπάρχουν. Πολεμικά αεροπλάνα πέμπτης γενιάς όπως λέγονται, τα Ραφάλ είναι γενεάς 4,5

Θεωρούνται ότι καλύτερο υπάρχει. Λόγω του υψηλού κόστους δεν θα τα πάρουμε άμεσα, το πρωθυπουργός ανακοίνωσε το ραντεβού μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να υπάρχει παραγωγή ανταλλακτικών τους στην Ελλάδα.

Έχουμε το περιθώριο να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε την παραγωγή αυτών των οπλικών Συστημάτων στην Ελλάδα και δεν μιλάμε για μια απλή αναφορά όπως έγινε στην συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο Trump αλλά για συγκεκριμένο πλέον σχέδιο.

Η τρίτη είδηση σχετίζεται με την Αλεξανδρούπολη, που την ανέφερε ο πρωθυπουργός, που μετατρέπεται σε κόμβο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή. Το είδαμε και στην πράξη τώρα, με τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Εγώ δίνω πολύ μεγάλη σημασία είναι να καταστεί η Ελλάδα διαμετακομιστικός Κόμβος Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πλέον όχι μόνο ρ φυσικού αερίου αλλά και Ηλεκτρικής Ενέργειας η οποία προέρχεται από τον ήλιο όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός. Αυτό σχετίζεται σαφώς με την Αίγυπτο Μια Αίγυπτο που έχει κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες όλο το χρόνο, έχει και τις κατάλληλες εδαφολογικές συνθήκες μιας και δεν έχει πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις μιας και έχει πάρα πολύ μεγάλη έρημο στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν ηλιακά κάτοπτρα και να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία με καλώδιο θα έρχεται προς την Ελλάδα.

Αυτό οικονομικά είναι κάτι που μπορούμε να δούμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μιας και η τεχνολογία έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και η δυνατότητα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε μεγάλες αποστάσεις είναι κάτι απλό πλέον. Δεν χάνεται ενέργεια, παλιά χανόταν πολύ ενέργεια στην μεταφορά ΑΠΕ.

Παίρνει η Ελλάδα F-35 με την Τουρκία να είναι εκτός προγράμματος F-35. Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει δηλώνει ο Κος Συρίγος.

Όσοι πιστεύουν ότι η Αμερική θα έβγαινε ευθέως και θα έλεγε, θα κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας να γνωρίζουν, ότι αυτά δεν γίνονται στη Διεθνή πολιτική εκείνο το οποίο περιμένει η χώρα μας από την Αμερική είναι να παρέμβει όταν υπάρχει πρόβλημα.

Και στο παρελθόν έχει επανειλημμένως παρέμβει η υπερδύναμη για να αποτρέψει πολεμική σύγκρουση.