GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πούτιν στην παρέλαση: Η Ρωσία σε αντίθεση με τη Δύση δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αγάπη για την πατρίδα (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πούτιν ο οποίος είπε ότι η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απόκρουση στην επιθετικότητα - Κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως εξε...


Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πούτιν ο οποίος είπε ότι η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απόκρουση στην επιθετικότητα - Κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως εξευτελίζουν και τους δορυφόρους τους

"Αγωνιζόμαστε για το λαό του Ντονμπάς και την ασφάλεια της Ρωσίας", είπε πριν λίγο ο Πούτιν με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Μόσχα και συμπλήρωσε: "Η επέκταση του ΝΑΤΟ αποτελεί απειλή για τη Ρωσία".

Γενικά, αντίθετα με τις προβλέψεις , στην ομιλία του στις 9 Μαΐου, ο Πούτιν ούτε κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε κινητοποίηση.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απόκρουση στην επιθετικότητα.

Δημιουργήθηκε μια άμεση απειλή κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, προετοιμαζόταν μια επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, είπε ο Πούτιν και κήρυξε ενός λεπτού σιγή στην Παρέλαση της Νίκης στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους στη δίκαιη μάχη για τη Ρωσία.

«Τώρα, αυτές τις μέρες, πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, για την ασφάλεια της πατρίδας μας - της Ρωσίας», είπε ο αρχηγός του κράτους, απευθυνόμενος στα πληρώματα παρέλασης του στρατού στην Κόκκινη Πλατεία.

Ο Πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία κάλεσε τη Δύση για έναν ειλικρινή διάλογο, αλλά μάταια.

'Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προτείναμε τη σύναψη συμφωνίας για εγγυήσεις ασφάλειας.

Η Ρωσία κάλεσε τη Δύση σε έναν ειλικρινή διάλογο, να αναζητήσει λογικές, συμβιβαστικές λύσεις, να λάβει υπόψη η μία τα συμφέροντα της άλλης.

Όλα μάταια. Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν ήθελαν να μας ακούσουν, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είχαν τελείως διαφορετικά σχέδια. Και το είδαμε" ανέφερε. 

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του τόνισε: 

-η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αγάπη για την πατρίδα

-η σύγκρουση με τους νεοναζί ήταν αναπόφευκτη

-Η υπεράσπιση της πατρίδας ήταν πάντα ιερή

-προετοιμαζόταν επίθεση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, οι προετοιμασίες ήταν σε εξέλιξη για μια άλλη τιμωρητική επιχείρηση στο Donbass, για μια εισβολή στα ιστορικά μας εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Στο Κίεβο, ανακοίνωσαν την πιθανή απόκτηση πυρηνικών όπλων και το μπλοκ του ΝΑΤΟ άρχισε ενεργή στρατιωτική ανάπτυξη των γειτονικών εδαφών σε εμάς.

Έτσι δημιουργήθηκε μια απολύτως απαράδεκτη απειλή για εμάς και επιπλέον απευθείας στα σύνορά μας

-Στην παρέλαση συμμετέχουν στρατιωτικοί που έφτασαν από το Ντονμπάς

"Είδαμε πώς ξεδιπλώνεται η στρατιωτική υποδομή, πώς άρχισαν να εργάζονται εκατοντάδες ξένοι σύμβουλοι, γίνονταν τακτικές παραδόσεις των πιο σύγχρονων όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα.

Η Ρωσία έδωσε μια προληπτική απόκρουση στην επιθετικότητα.

Ήταν μια αναγκαστική, έγκαιρη και μόνη σωστή απόφαση.

Η απόφαση μιας κυρίαρχης, ισχυρής, ανεξάρτητης χώρας" τόνισε.

Επίθεση στις ΗΠΑ

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ειδικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, άρχισαν να μιλούν για την αποκλειστικότητά τους, εξευτελίζοντας έτσι όχι μόνο ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τους δορυφόρους τους, που πρέπει να προσποιούνται ότι δεν προσέχουν τίποτα και να τα καταπίνουν με πραότητα" ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. .

"Αλλά είμαστε μια διαφορετική χώρα.

Η Ρωσία έχει διαφορετικό χαρακτήρα.

Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την αγάπη για την Πατρίδα, την πίστη και τις παραδοσιακές αξίες, τα έθιμα των προγόνων μας, το σεβασμό για όλους τους λαούς και τους πολιτισμούς.

Και στη Δύση, αυτές οι χιλιόχρονες αξίες, προφανώς, αποφάσισαν να ακυρωθούν.

Μια τέτοια ηθική υποβάθμιση έγινε η βάση για κυνικές παραποιήσεις της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποδαυλίζοντας τη ρωσοφοβία, επαινώντας τους προδότες, χλευάζοντας τη μνήμη των θυμάτων τους, ακυρώνοντας το θάρρος εκείνων που κέρδισαν και υπέστησαν τη Νίκη.

Γνωρίζουμε ότι στους Αμερικανούς βετεράνους που ήθελαν να έρθουν στην παρέλαση στη Μόσχα, ουσιαστικά απαγορεύτηκε να το κάνουν.

Θέλω όμως να ξέρουν ότι είμαστε περήφανοι για τα κατορθώματά σας, την προσφορά σας στην κοινή Νίκη. 

Τιμούμε όλους τους στρατιώτες των συμμαχικών στρατών - τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς, τους Γάλλους - τους συμμετέχοντες στην Αντίσταση, τους γενναίους στρατιώτες και αντάρτες της Κίνας - όλους όσοι νίκησαν τον ναζισμό και τον μιλιταρισμό" είπε. .

Συμμορίες διεθνών τρομοκρατών 

"Θυμόμαστε πώς οι εχθροί της Ρωσίας προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν συμμορίες διεθνών τρομοκρατών εναντίον μας, προσπάθησαν να σπείρουν εθνική και θρησκευτική εχθρότητα για να μας αποδυναμώσουν και να μας διχάσουν από μέσα.

Τίποτα δεν πέτυχε. Σήμερα, οι μαχητές μας διαφορετικών εθνικοτήτων βρίσκονται μαζί στη μάχη, καλύπτοντας ο ένας τον άλλον από σφαίρες και σκάγια σαν αδέρφια.

Και αυτή είναι η δύναμη της Ρωσίας, η μεγάλη, άφθαρτη δύναμη του ενωμένου πολυεθνικού μας λαού. 

Σήμερα υπερασπίζεσαι αυτό για το οποίο πολέμησαν οι πατεράδες και οι παππούδες σου, οι προπαππούδες σου" επισήμανε ακόμη. 

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ετοιμότητα των στρατευμάτων της φρουράς της Μόσχας για την Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

«Σύντροφε Ανώτατε Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα στρατεύματα της φρουράς της Μόσχας είναι έτοιμα για την Παρέλαση της Νίκης», ανέφερε ο Σόιγκου στον πρόεδρο.

Εορτασμοί προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης πραγματοποιούνται στις περιοχές Kherson και Zaporozhye.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης του Kherson, Volodymyr Saldo, σημείωσε ότι νωρίτερα, ακόμη και χωρίς οργανωμένες εκδηλώσεις, οι ίδιοι οι άνθρωποι μετέφεραν λουλούδια και απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη των ηρώων του πολέμου.




 πηγη