GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μπαχτσελί: Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να σημάνει κι αποχώρηση της Τουρκίας

Σε νέα σειρά σκληρών σχολίων του κατά της Ελλάδας, της Δύσης, της Σουηδίας και της Φινλανδίας και εν μέσω επαίνων για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερ...



Σε νέα σειρά σκληρών σχολίων του κατά της Ελλάδας, της Δύσης, της Σουηδίας και της Φινλανδίας και εν μέσω επαίνων για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική ιστορία, ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ εάν ενταχθούν σε αυτό η Φινλανδία και η Σουηδία.

Μιλώντας την Τρίτη είπε ότι στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι τυχόν αποδοχή του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στους κόλπους του θα οδηγήσει σε συζητήσεις για αποχώρηση της Άγκυρας, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να πλήξει την ισχυρή Τουρκία.

Αφού κατηγόρησε τη Σουηδία ότι φιλοξενεί αρχηγείο του ΡΚΚ («το δεύτερο βουνό Καντίλ βρίσκεται στη Σουηδία», είπε με αναφορά στο ιρακινό όρος όπου βρίσκεται το αρχηγείο των Κούρδων μαχητών), τόνισε με έμφαση:

«Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», είπε ο επικεφαλής του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.


πηγη