GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αμερικανός γερουσιαστής: Ιδού το ερώτημα... τι κάνουμε αν ο Πούτιν χτυπήσει το ΝΑΤΟ

«Τι θα κάναμε εάν ο Πούτιν αποφάσιζε να περάσει τα σύνορα με τη Μολδαβία ή τη Γεωργία; Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν ένας ρωσικός πύραυλ...

«Τι θα κάναμε εάν ο Πούτιν αποφάσιζε να περάσει τα σύνορα με τη Μολδαβία ή τη Γεωργία; Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν ένας ρωσικός πύραυλος χτυπήσει το έδαφος του ΝΑΤΟ; Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα πιθανά σενάρια, παραμένοντας ενωμένοι

''Ο Πούτιν θα σταματήσει, μόνο αν τον σταματήσουμε''

Ο γερουσιαστής Christopher Coons είναι ο πλησιέστερος βουλευτής στον Πρόεδρο Μπάιντεν . Και σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera σήμερα προμηνύει ανησυχητικά σενάρια για τις εξελίξεις του πολέμου που εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. 

Αν και επισημαίνει ότι δεν ζητά να στείλει Αμερικανούς ή στρατιώτες της Ατλαντικής Συμμαχίας να πολεμήσουν: «Όχι, δεν ζητάω τίποτα από αυτά. Πιστεύω, ωστόσο, ότι το αμερικανικό Κογκρέσο και οι σύμμαχοι πρέπει να αμφισβητήσουν την πορεία αυτού του πολέμου».

Ο Coons ζητά επίσης από την Ιταλία να εμπλακεί στον τομέα. Ακόμη και χωρίς οικονομικές συνεισφορές : «Για παράδειγμα, ενισχύστε περαιτέρω την ανατολική πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας. Επιπλέον, η Ιταλία το κάνει ήδη. Πρέπει όλοι να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Πούτιν: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη είναι πιο ενωμένες από ποτέ και δεν θα διχαστούν». Για τον γερουσιαστή, «ο Πούτιν μας δείχνει κάθε μέρα πόσο βάναυσο είναι. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να σφάζουν αμάχους.

Η κατάσταση εξελίσσεται.

Συγκεντρώνουμε τα τρομακτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον ρωσικό στρατό. 

Έχουμε δει βιασμούς, έλλειψη φαγητού, πείνα να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πολέμου.

Οι Ρώσοι θα συνεχίσουν σε αυτή την κλιμάκωση.

Και νομίζω ότι ο Πούτιν θα σταματήσει μόνο αν τον σταματήσουμε».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στέλνει όλο και πιο ισχυρά και ακριβέστερα όπλα.

Τι πρέπει να κάνει περισσότερο διερωτάται ο δημοσιογράφος...

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιδεικνύει μεγάλες ηγετικές ικανότητες.

Με συνεχή δέσμευση και υπομονετική προσέγγιση, μπόρεσε να κρατήσει ολόκληρη τη Δύση ενωμένη, εμπλέκοντας επίσης χώρες που στην αρχή είχαν μείνει λίγο στο περιθώριο.

Όλα αυτά τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, αποφάσισαν από κοινού να επιβάλουν καταστροφικές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Είναι όμως μια κρίσιμη ιστορική στιγμή.

Η πορεία αυτού του αιώνα μπορεί να εξαρτηθεί από το πόσο αποφασιστικά θα υπερασπιστούμε την ελευθερία στην Ουκρανία».

Ο Κρίστοφερ Κουνς είναι ο πλησιέστερος βουλευτής του Μπάιντεν.

Έγινε γερουσιαστής το 2010, κληρονομώντας πολιτικά μια από τις δύο έδρες στο Ντέλαγουερ, που στο παρελθόν καταλάμβανε ο φίλος του «Τζο».

Αμέσως μετά τη νίκη του στις εκλογές , ο πρόεδρος είχε σκεφτεί να του αναθέσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ωστόσο, προτίμησε να τον αφήσει στη Γερουσία για να στηρίξει μια επισφαλή πλειοψηφία και επέλεξε τον Άντονι Μπλίνκεν ως επικεφαλής της διπλωματίας.

Σήμερα ο Coons, 58 ετών, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και είναι μέλος, μεταξύ άλλων, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Είναι σημείο αναφοράς για τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους που τις τελευταίες εβδομάδες πίεσαν να «κάνουν περισσότερα» στην Ουκρανία.


πηγη